10 Δεκ 2008

Έχουμε μια υποψηφιότητα για τον "Μαλάκα 2008"

Ήξερα ότι έκανα λάθος που έκλεισα το CD που έπαιζε στο αυτοκίνητο - το "Combo" του Χένρι Μανσίνι - για να βάλω ειδήσεις, πηγαίνοντας στο γραφείο το μεσημέρι. Αν δεν το είχα κάνει:
(α) θα συνέχιζα να ακούω απολαυστική σαμπανιζέ lounge-jazz με τσέμπαλο* και (β) πιθανόν να έχανα την ατάκα του Αλέξη Κούγια, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους εξέθεσε την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, περί εξοστρακισμού της σφαίρας, λέγοντας ότι "αν τώρα, έπρεπε να πυροβολήσει στον αέρα ο φρουρός και αν έπρεπε να χαθεί το παιδί, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη" - ότι δηλαδή παίζει να αποφανθεί η δικαιοσύνη πως έπρεπε να σκοτωθεί το κωλόπαιδο, τέτοιο πού 'τανε.
Ήμουν έξαλλος για περίπου ένα εξάωρο, μέχρι που διάβασα αυτό που έγραψε στο blog του ο Ζαχαριάδης. Με κίνδυνο να εξοργίσω ξανά τον "Ανώνυμο", όπως προχθές, προσυπογράφω.*(update: ψάχνοντας να ανεβάσω ένα κομμάτι από το Combo, έπεσα πάνω σε μια άλλη σύνθεση του Μανσίνι, με τον αλλόκοτα επίκαιρο τίτλο "teen-age hostage", από το αριστουργηματικό soundtrack του "experiment in terror" - που, ναι, έχει τσέμπαλο στην ενορχήστρωση)
**(κι άλλο Update: ο τύπος είπε ότι ο θάνατος του παιδιού ηταν "θέλημα θεού"; Ψάχνω να βρω την πηγή, αλλά μάταια)
***(τρίτο Update: βγήκαν "Κούγιας Facts"! Καιρός ήταν)

3 σχόλια:

Stratos Bacalis είπε...

Πιο ταιριαστό tag δε μπορούσες να βρεις για τον... άντε να μη πω!

Lily είπε...

Το Όσκαρ Μαλακίας πάει φυσικά στον Κύριο Κούγια!!

viki vale είπε...

Mia psifos kai apo emena parakalo!