16 Ιουλ 2009

10 (και σήμερα*) CDs για να πάρεις μαζί σου στις διακοπές: 03. La Roux

Κατ' αρχάς δεν είναι η La Roux, αλλά οι La Roux. Η κοκκινομάλλα που έχει δώσει το όνομα στο νέο sensation της Kitsuné είναι η Έλι Τζάκσον, αλλά παρέα της είναι και ο κιμπορντίστας / παραγωγός Μπεν Λάνγκμεϊντ. Άμα δεν ξέρεις τι εστί La Roux, ρίξε μια ματιά στα βρετανικά τσαρτ. Γίνεται χαμός με την πάρτη τους. Από το περσινό (φθινοπωρινό) "Quicksand", το πρώτο τους single, στο συγκλονιστικό "In For The Kill", πριν λίγους μήνες και τώρα με το άλμπουμ τους ("In For The Kill" λέγεται κι αυτό) που μόλις κυκλοφόρησε και έφερε για introductory single το "Bulletproof", όλα πάνε ψηλά και ακούγονται τρελλά σε ραδιόφωνα και clubs.

Και πώς να μη γίνεται χαμός; Με όλη αυτή τη μουσική επιστροφή στα '80s και τους La Roux να την επιχειρούν πιο καλά από όλους, τα δυο σικάτα παιδιά έχουν ό,τι χρειάζεται για να διαπράξουν χαμό. Η Έλι μάλιστα χρησιμοποιεί τη φωνή της σαν ηλεκτρονική λούπα (με τρόπο που πολλούς τους εκνευρίζει κιόλας) πάνω από τα σύνθι του Μπεν, θυμίζοντας τις μεγάλες στιγμές (ΟΚ, όχι τις πιο ποιοτικές) της χορευτικής ποπ, τότε που μεσουρανούσαν οι Ευρωπαίοι με τις βάτες. Βάλε να παίξουν και τα βιντεάκια, γιατί εκτός από τη μουσική, παίζει μέγα ρόλο και η πόζα λέμε. Και μετά βάλε Eurythmics και Μισέλ Κρετού με τη Σάντρα...





*Ο Homo Ludens ετοιμάζει μπαγκάζια και τριμάρει πανιά ακούγοντας ολόφρεσκες μουσικές. Κάθε μέρα διαλέγει κι ένα καινούργιο άλμπουμ για να πάρει μαζί του στο νησί. Την ενδέκατη ξεσκαρτάρει κι όσα έμειναν απ' έξω, για το iPod shuffle που θα έχει στο καράβι!

3 σχόλια:

discolata είπε...

ακούω ένα DeLorean DMC-12 να στρίβει τη γωνία.
σχεδόν σίγουρη;)

Homo Ludens είπε...

@ discolata: Έχω την αίσθηση ότι είναι MR2 του '84 :)

sid4 είπε...

Σωστή επιλογή. Έχει κολλήσει στο mp4. Πολύ καλό album και μάλλον θα είναι στα καλύτερα του 2009.