14 Ιουλ 2009

Είσαι βρυκόλακας;

Το "Άσε το Κακό να Μπει" πρέπει να ήταν η πιο άκυρη επιλογή ταινίας που έχω κάνει ποτέ στα θερινά veranda sessions μου. Αλλά μου είχε κολλήσει καιρό τώρα να τη δω -κι όσο κι αν αισθανόμουν κάπως άβολα με όλο αυτό το χιόνι και το αίμα που χυνόταν πάνω του κι "έγραφε" τόσο όμορφα, μού ήταν αδύνατον να τη σταματήσω και να βάλω κάποιαν άλλη. Είναι κι αυτό το παιδί - θαύμα, η δεκατετράχρονη Λίνα Λεάντερσον... Ποτέ κάτι τόσο απόσκοσμο δεν ήταν τόσο αξιολάτρευτο!

(Τι; Δεν το έχεις δει; Δεν έχεις καν πάρει είδηση γιατί μιλάμε; Κατέβασέ το τώρα, ο αγγλικός του τίτλος είναι "Let The Right One In" -αλλά περίμενε να πιάσουν τα πρώτα κρύα για να το δεις. Αν "Οι Άλλοι" επαναπροσδιόρισαν την έννοια της "ατμοσφαιρικής ταινίας τρόμου", τότε ετούτο εδώ το πάει τρία επίπεδα πάνω. Eίναι ένα βαμπιρικό υπαρξιακό δράμα, έτσι φτιαγμένο που μόνο Σουηδοί θα μπορούσαν να το είχαν σκεφτεί. Σαν να γυρνούσε ο Μπέργκμαν σε ταινία τα βιβλία της Αν Ράις. Αλλού τελείως. Δες το οπωσδήποτε!)

5 σχόλια:

margkw είπε...

to eida ton xeimwna kai to latrepsa!

Stratos Bacalis είπε...

Για μένα η ταινία του χειμώνα μακράν! Καταπληκτικό!

Ανώνυμος είπε...

...και κανεις δεν εχει αναφερει τιποτα (και δεν εννοω να spoilerιασει) την ταινια,για το τελος της...Το οποιο,ειναι απο τα καλυτερα και λιγοτερο αναμενομενα που εχω δει γενικα..

River Phoenix είπε...

μαζι με το reprise..ήταν ότι καλύτερο είδα τα τελευταία χρόνια...scandinavia rulez!!

Ανώνυμος είπε...

kai pou na deite ti ginotan to xeimwna sto metro :D oloi htan me to pocket biblio sto xeri :D best seller sou leei kai ola ta souhda to timhsan.

michalis apo stockholmh