9 Ιουν 2008

3-0 στην πρεμιέρα του κυρ-Αλέκου Θεοφιλόπουλου

Για έναν άνθρωπο με τις εμπνεύσεις του Αλέξανδρου Θεοφιλόπουλου, είναι εξαιρετικά άδικο το ότι το Internet δεν του έχει επιφυλάξει την αποθέωση, τουλάχιστον με ένα πορτρέτο του. Πραγματικά είναι αδύνατον να βρεις φωτογραφία του... Τελικά κατέληξα να χρησιμοποιήσω αυτήν του Ιωάννη Θεοφιλόπουλου, του πυρπολητή της επανάστασης, για να μείνω όσο πιο κοντά μπορώ στο θρυλικό αυτό όνομα.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να παρακολουθήσω το Euro χωρίς τον κυρ-Αλέκο. ΟΚ, η αλήθεια είναι ότι μετά το αποψινό ματς όλοι θα μιλάνε αύριο για τα τρία γκολ των Ολλανδών και το πόσο εύκολο είναι -ακόμη κι όταν είσαι η Πρωταθλήτρια Κόσμου- να ξεφτιλίζεσαι με ένα οφσάιντ και δύο τέρματα στην κόντρα, δευτερόλεπτα μόλις αφ' ότου τα δικά σου σουτ αποκρούσθησαν πάνω στη γραμμή... Υπό αυτό το πρίσμα, το σπικάζ του κυρ-Αλέκου ήταν απλά το αλατοπίπερο σ' ένα εξαιρετικά καλοψημένο φιλέτο. Ξέρω όμως ότι το επόμενο ματς δεν θα είναι τόσο ενδιαφέρον (το υπόλοιπο Euro ως τώρα παρέχει σαφείς ενδείξεις) και εκεί ο κυρ-Αλέκος θα δώσει το σόου που του αρμόζει.

Όπως το '96 που είχε πει την αγαπημένη μου ατάκα, όταν είδε τα τσιρότα που άνοιγαν το διάφραγμα στη μύτη των αθλητών και διευκόλυναν την αναπνοή (τρελλή μόδα τότε, μετά τα φορούσαν μόνο όσοι ροχάλιζαν...): "Τα τσιρότα αυτά, για να μην αναρωτιέστε, είναι για τις εναέριες μονομαχίες". Χμμμ. Σχεδόν τόσο σουρεάλ όσο το σημερινό: "Με την διαιτησία δεν ασχολούμαστε, όσο οι διαιτητές φοράνε τα μαύρα". Εκτός του ότι οι διαιτητές μόνο μαύρα δεν φοράνε πια, έστω ότι σκάνε με ροζ πουά φανέλες και φυστικί σορτσάκια με μαργαρίτες, τι θα αλλάξει; Στο τέλος του ματς ο κυρ-Αλέκος έκανε μέχρι και έκκληση στον Παναγιώτη Βαρούχα να πάει γρήγορα στο στούντιο για σχολιάσει τα φαλτσοσφυρίγματα...

6 σχόλια:

River Phoenix είπε...

άλλη μια περιγραφή αποθέωση...ευτυχώς λίγο πριν αρχίσει το ματς κατέβασα το νέο δίσκο των sigur ros και το έβαλα να παίζει στο maximum (για να μην ακούγεται η περιγραφή από το μπαλκόνι του γείτονα)...

ΥΓ. Για τους Μεν ιν Μπλάκ έλεγε διαρκώς;

Nikos Fotakis είπε...

Κορυφαίο! Θέλουμε Ιωάννη Θεοφιλόπουλο αναλυτή!

Ανώνυμος είπε...

Κακώς μιλάνε για οφσάιντ στο πρώτο γκολ, μάλλον έχουν άγνοια κανονισμών και οι εκφωνητές των ραδιο-τηλεοπτικών εκπομπών.

Όταν ένας αμυνόμενος παίκτης βρίσκεται μέσα στο τέρμα του, πίσω από τη γραμμή, θεωρείται ότι βρίσκεται στο γήπεδο και μετράει κανονικά. Στην περίπτωση των Ιταλών βρισκόταν κάποιος μέσα στο τέρμα, άθελά του μάλλον, αλλά αυτός "έκαψε" την ομάδα του.

Ανώνυμος είπε...

Αναζητώ και εγώ να βρω ποιος είναι αυτός ο θεοφιλόπουλος. Μήπως είναι αυτός ;

Ανώνυμος είπε...

Gia fwto tou Alekou pantws eprepe na mou eixes pei... :P (pali malakizetai to susthma kai den mporw na valw tautothta...grrrrrr)

Homo Ludens είπε...

@ Ανώνυμος: Καριόλα...