10 Δεκ 2008

ΠΠC's #11: Tricky - Knowle West Boy

Best Albums of 2008: #11
Tricky
Knowle West Boy
(Domino)

Επιστροφή στο Μπρίστολ, μετά τα «άσημα» χρόνια στις Η.Π.Α., αλλά με παιγνιώδη διάθεση. Το trip-hop του Tricky εμπλουτίζεται με dance και punk λίπασμα, φυτρώνει ζουμερά κλαδάκια γεμάτα στοχασμό -και ώρες ώρες χιούμορ- που στις άκρες τους βγάζουν γευστικότατους καρπούς εξωτικού διεγερτικού. Μια δαγκωνιά και ξεσηκώνεσαι, κι ας είναι dark το περίβλημα. Αλλά μην πολυλογώ άλλο. Τα έχω όλα ξαναγράψει εδώ. Π.Χρ.


12. Black Kids - Partie Traumatic
13.
The Killers - Day & Age

9 σχόλια:

Αθήναιος είπε...

Δώστε καμια μουσικούλα στο λαό, βρε τσιγγουναριά.

Homo Ludens είπε...

Είναι παράνομο, παιδί μου, αυτό! Να πας στο link του post, να δεις ένα βιντεάκι από το Youtube.

Nikos Fotakis είπε...

Μισό λεπτό - να εξηγούμαστε: ο Homo Ludens είναι η κατηγορία "τσιγκουναριά". Εγώ όποτε μιλάω για μουσική, προσφέρω και κομμάτι. Σύμφωνοι, συνήθως μιλάω για πράγματα που είναι πια public domain, ελεύθερα δικαιωμάτων (δηλαδή ηχογραφήσεις που έγιναν μέχρι το 1957).

Homo Ludens είπε...

Ευτυχώς που το διευκρίνησες αυτό περί 50ετίας και λήξης των πνευματικών δικαιωμάτων, γιατί θα αισθανόμουν βαθιά προσβεβλημένος αν έβγαινα ξαφνικά ο τσιγκούνης και εσύ ο Ρομπέν των Δασών.

Nikos Fotakis είπε...

Ναι, αλλά στο Top20, πέρσι, έβαλα links για κατέβασμα, όπως θα κάνω και φέτος στις επικείμενες (δύο) συμμετοχές μου. Δεν είναι κλοπή, είναι promo, θα πω στο δικαστήριο.

Homo Ludens είπε...

Ε, ωραία, αφού έχεις χρόνο και διάθεση να ανεβάσεις για τις δύο, δεν το κάνεις και για τις υπόλοιπες δεκαοκτώ; Μπου χαχααχαχαχα...

Αθήναιος είπε...

Arkadin εκμεταλεύεται τον ψυχαναγκασμό σου, μην ενδίδεις.

Αθήναιος είπε...

Έπειτα όταν όλοι ήταν κάπου τρέντυ που τώρα μου διαφεύγει, εμείς είμασταν στη συναυλία του Παολο Κόντε. 8-)

Homo Ludens είπε...

Δεν τη λες και trendy την Bjork. Πολλά μπορείς να την πεις, αλλά trendy;;;