22 Οκτ 2009

Επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν

Το Σάββατο είχε κάπως κρύο καιρό. Κυρίως όμως είχα δικαιολογίες. Και διάθεση να γυρίσω τον διακόπτη. Πρωινό ματς υπο βροχή, άπειρα κείμενα να γράψω και να τα πάω έτοιμα τη Δευτέρα στο γραφείο, μια αναζωογονητική αγκαλιά που κρύωνε όταν δεν με τύλιγε. Δεν ήθελα και πολλά. Άναψα το πρώτο τζάκι της σεζόν και χωθήκαμε μέσα στον κοτλέ καναπέ μέχρι αργά το βράδυ, με φλιτζάνια, ανοικτές κουρτίνες να φαίνεται η μουντίλα και Soulsavers.

Τώρα συνειδητοποιώ ότι η κωλοδουλειά με έκανε να βιαστώ μια εβδομάδα.

Γιατί, για την επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν, την ημέρα, δηλαδή, που τραβάς μια γραμμή στο πεζοδρόμιο του Tribeca και αποφασίζεις να μην ξανακάτσεις στα τραπεζάκια του μέχρι την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν -κάπου τον Μάρτιο-, που ξαφνικά σου φαίνεται θελκτικό το να κάτσεις να δεις επεισόδια του Gossip Girl σερί αντί να τριγυρίζεις στους πεζόδρομους (πλέον) της εμπορικής Κηφισιάς, που δεν σε νοιάζει πια να ξυπνήσεις για το πρωινό τένις και τα μόνα σερβίς που θέλεις να κάνεις είναι στο Wii, για τη μεγάλη αυτή ημέρα χρειάζεσαι κάποιο σπουδαίο γεγονός.

Σήμερα, λοιπόν, βγαίνει στις αίθουσες αυτό που μας έχουν προετοιμάσει όλοι να αντιμετωπίσουμε ως την πιο σημαντική σύγχρονη ελληνική ταινία. Δεν ξέρω ποια είναι η πιο σημαντική παλιά ή κλασσική ελληνική ταινία, αυτό που ξέρω είναι ότι θέλω να δω τον «Κυνόδοντα» σαν τρελλός. Και την «Ψυχή Βαθειά» και βασικά και τις άλλες ταινίες αυτής της εβδομάδας, το "Moon" και το άλλο με τη μαγείρισα Στριπ, κι ας μην είναι ελληνικές. Έχω κάνει κλικ στον διακόπτη και ζω ήδη σε φάση χειμώνα. Χθες ήπια το τελευταίο dry martini της σεζόν. Έβαλα τόσο βερμούτ που ο Τσόρτσιλ θα με εξόριζε στα νησιά Φώκλαντ, κοινώς απέτυχα κάπως, αλλά δεν με ένοιαζε. Το επόμενο ποτό μου ήταν ένα single malt (δεν αναφέρω ποιο, διότι αυτήν την περίοδο στο "ΠΠC" διαφημίζουμε αποκλειστικά τα προϊόντα της Diageo και εκείνο δεν ήταν).

Εντάξει, τα μπέρδεψα λίγο τώρα. Η ταινία του Λάνθιμου δεν είναι αφορμή για να μπει ο χειμώνας -εξ άλλου η εικόνα της είναι κατακαλοκαιρινή, αυτή με την πισίνα. Είναι πιο πολύ αφορμή για να φωνάξει η δική μας γενιά ότι έχει ξεφύγει από την παράδοση της λεβεντομαλακίας αυτής της χώρας κι έχει καινούργια πράγματα να πει (έλεγα και πέρσι για τη Monika κάτι τέτοια -λες να δικαιώνομαι;). Ελπίζω βέβαια αύριο που θα πάω στο "Άστυ" να την δω να είναι αυτό που περιμένω και κάτι παραπάνω, ή αν είναι κάτι άλλο, να μη νιώσω αδικημένος τουλάχιστον. Και θά 'θελα να βρέχει και να κάνει βρωμόκρυο, σαν κι αυτό που πέτυχα στη Λακ ντε Ζου την περασμένη εβδομάδα. Ξέρω ότι δεν θα είναι έτσι και ότι την Κυριακή πιθανότατα θα είμαι σε μια παραλία πάνω στην καινούργια μου σανίδα, αλλά πάντα ήθελα να κάνω ένα post με τίτλο "Επίσημη έναρξη της χειμερινής σεζόν".

5 σχόλια:

Άντα Φτυς είπε...

Καλό χειμώνα, βρε. Ξύλα από πού παίρνεις; Είναι ακριβά; Που τα αποθηκεύεις; Το τζάκι θέλει προσάναμμα, σαν το BBQ, ή πετάς μέσα τα κούτσουρα και μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή; Συγγνώμη αν σου χαλάω το ύφος, αλλά έχω κι εγώ τα θέματά μου.

Ανώνυμος είπε...

itan kiriaki 11 to prwi, sto stadio tis nikaias. Paizame me tin ERT pou eixane kerdisei ta proigoumena 3 match 2-1, 3-0 kai 5-0. Einai kypelo. Theloume 1 vathmo gia na piasoume tous Peripterades. Kai eimai ston pagko. Sto 74 lepto gyrizei ton astragalo tou o Pretenderis. Vgazei kokkini karta ston Zachariadi amesws o diatitis, o opoios tin proigoumeni agwnistiki me ton eleuthero typo eixe vgalei kokkini ston athanasiadi. Anagkazetai o Perperdis na me valei ston agwna. Egw to proigoumeno vrady, ..... mexri tis 5 to prwi. Apo to poly to ....... tha antexa mono 10 lepta kai o malakas me vazei gia 15'. Mou erxetai i bala stin prwti fasi. Pernaw ton gegelo o opoios malaka kanei tackling alla to apofeugw me controlarismeni ntripla. Ftanw sto imikiklio kai amolaw tin bala mprosta. Ksexynomai mprosta kai exoune pathei plaka oloi. Sikwnw to kefali kai vlepw ton Ioannidi sto terma pou denei ta kordonia tou. Soutarw apo to imikiklio, kai meta apo 20 deuterolepto i bala pernaei tin Grammi. 7 h wra... skeftomai... ti tha kanw arage apopse? Me pire tilefwno
xthes i Kwnstantina na erthei . H Xara
thelei leei na ....leei, . Me thn Iliana den
thelw na vgw giati tin varethika. Ase pou exei kai kytarritida. H
allh, i Niovi ti na kanei arage? Ase kallitera giati teleutaia fora
pou tin eida eixe parei 2.38 kgr kai mporei na min mou aresei kan.

Oufffff ti na kanw, den kserw... Mipws na paw gia kana potaki sto gazi i' sto Tribeca mia kai heimoniase
me tin alexandra? Alla re pousti mou auti kapnizei kai den
gymnazetai... Den exoume koina endiaferonta, opote tis milaw gia serf,
bala kai snowboard me koitaei san na eimai ekswgiinos. Den mporei na
katalavei to sinaisthima na katevaineis tin plagia me ton aera sta
mallia sou, h' na skizeis ta kymata panw sto thauma tis technologias
ppou legetai XSF3000303HS0040555 ths O'Neill. . Me exei trelanei sta minimata h Klelia
. Den kserw, an den ginei kati
syntaraktiko me tin Fouli tha anagkastw na riksw .....

Ektos an... ektos an vevaia araksw spiti kai ftiaksw to agapimeno mou
spanakorizo me pinelies moustaleurias kai kokkous troufas. Tha ftiaksw
kai ena file minion ala fransez me saltsa maderas kai sparaggia swte
ala crem. Epeidi exw kai foveri oreksi tha riksw sto tigani kai ena
sykwtaki spourgitiou svismeno se kokkino krasi vourgoundias kai
swtarismeno me fresko kremmydaki vrikselwn. Tha anoiksw kai to
moschofilero xronias 98 kai tha perimenw na dw pws tha ekselixthei i
vradia. Sto katw katw kai tipota na min kano apopse den me xalaei, thelw
kai ligi ksekourasi... Apla tha koimithw me tous ixous tou Mika na mou
gargalaei to auti...

Homo Ludens είπε...

@ Ανώνυμος: Ε όχι και Γκάζι ρε ψηλέ! Έλεος!! Όχι και Γκάζι!

Homo Ludens είπε...

@ Άντα Φτυς: Σαν τι θέματα δηλαδή; Δεν έχει μάντρα με καυσόξυλα στη γειτονιά σας;

Τραμπούκος είπε...

Μωρε καυσοξυλα εχει. Αγκαλια δεν εχει.