27 Οκτ 2009

Copy - paste of the day

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Κ. ΔΗΜΗΤΡΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2009

Κύριοι,
Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα, στο τεύχος του περιοδικού σας "Εικόνες". το άρθρο της συνεργάτιδάς-δημοσιογράφου για το βιογραφικό που αναφέρατε στην οικογένεια Παπανδρέου και συγκεκριμένα όσα αφορούσαν τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ήταν, όπως πρόσεξα, αρκετά εμπεριστατωμένα και κάλυπταν μια μεγάλη χρονική περίοδο της ζωής του.
Με έκπληξη, ωστόσο, διαπίστωσα πως το κομμάτι εκείνο που αφορά την εποχή από το 1989 και μέχρι το τέλος της ζωής του είναι ελλιπές. Για την ακρίβεια φαίνεται να έχει επιμελώς αποσιωποιηθεί ενώ το όνομά μου περιέχεται σε μία και μόνη αναφορά.
Θέλω να πιστεύω πως η εν λόγω δημοσιογράφος δεν είχε τα στοιχεία για να ολοκληρώσει το άρθρο της και όχι ότι συνέτρεξε κάποιος άλλος λόγος. Γι' αυτό ακριβώς σας δίνω εγώ η ίδια αυτά τα στοιχεία. Στις 13 Ιουλίου 1989 παντρεύτηκα τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μετέπειτα ξανά Πρωθυπουργό. Στο πλευρό του συζύγου μου έδωσα το παρόν σε σημαντικές για την Ελλάδα στιγμές της πολιτικής μου σταδιοδρομίας στην Ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή, γεγονός που επεσήμανε όταν δημόσια είπε: "Ευχαριστώ τη γυναίκα μου Δήμητρα, της χρωστώ τη ζωή μου".
Ο κοινός μας έγγαμος βίος τελείωσε με τον θάνατό του. Θεωρώ τουλάχιστον ασέβεια στη μνήμη του να δεχθώ την αποσιώπηση της κοινής μας έγγαμης ζωής και σας παρακαλώ να προχωρήσετε στην άρση αυτής της αποσιώπησης καθώς επίσης και να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στο περιοδικό σας.

Με εκτίμηση,
Δήμητρα Α. Παπανδρέου


(Σημείωση του "ΠΠC": Και τώρα συνειδητοποιούμε το έγκλημα που διαπράξαμε όταν στην προηγούμενη ψηφοφορία μας -"Ποιος σας λείπει περισσότερο από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ;"- δεν συμπεριλάβαμε ως πιθανή απάντηση την κυρία Δήμητρα Α. Παπανδρέου. Ίσως γι' αυτό και δεν υπήρξε ξεκάθαρος νικητής. Για την ιστορία, ο Κίμων Κουλούρης έλαβε 22%, ο Μίμης Ανδρουλάκης 20%, ο Γιώργος Κατσιφάρας 19%, Εύα Καϊλή 17%, ενώ τα ποσοστά των υπολοίπων υποψηφίων κυμάνθηκαν σε κάτω από 15%. Αλλά τι σημασία έχουν πια όλα αυτά;)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σκέτη καύλα, όχι μαλακίες.

John Streckfous είπε...

sygnwmh pou 8a kanw ton ka8ysterhmeno ths hmeras alla de prokeitai peri plakas e?.....speechlesssssss

Αταίριαστος είπε...

Την καημενούλα. Απορεί κι εξίσταται που υποτιμούν τον ιστορικό της ρόλο.

V for varethika.. είπε...

Συγνώμη..όχι συγνώμη...αλλά έχει δίκιο η μαντάμ!!Γιατί δηλαδή να θυμόμαστε την Ίντιρα Γκάντι και όχι την Μιμή - παύλα - πρώην αεροσυνοδό - παύλα - μαθήτρια του Κούντερα - παύλα - χήρα Παπανδρέου? Τι της λείπει δηλαδή? Δεν άφησε το στίγμα της στην ιστορία???Επειδή έκανε και δυο τρεις ημίγυμνες φωτογραφίσεις??Α πα πα...ρατσισμός...