31 Οκτ 2008

Countdown to 007: (017) Επιχείρησις Μουνρέηκερ

Όταν αυτή εδώ η δεσποινίς ερωτεύεται αυτόν εδώ τον κύριο...


...καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά. Η απάντηση του Τζέημς Μποντ στη λαίλαπα του "Πολέμου των Άστρων" είναι η χειρότερη -μαζί με το "Ζεις μονάχα δυο φορές", το "Living Daylights" και το "Πέθανε μια άλλη μέρα"- ταινία της σειράς. Ό,τι μπορεί να πάει στραβά εδώ, πηγαίνει: Επιστρέφει η Σίρλεϊ Μπάσεϊ, τα όπλα πετάνε ακτίνες λέιζερ και κάνουν "μπιπ", ο "Σαγόνιας" αλλαξοπιστεί και γίνεται κολλητός του Μποντ, ο κακός κάνει χιτλερικά όνειρα περί αρίας φυλής, τα γκομενάκια είναι για τα μπάζα (ακόμη κι αν έχουν πολύ σέξι στοιχεία), ο σκηνοθέτης -ο Λιούις Γκίλμπερντ, είχε κάνει και τον άλλο εμετό, το "Ζεις Μονάχα Δυο Φορές"- μπλέκει στοιχεία από πέντε έξι διαφορετικά είδη (ενδεικτική η ρομαντική σκηνή ατμοσφαιρικού θρίλερ που το πρώτο bond girl καταδιώκεται από άγρια σκυλιά σε ένα πανέμορφο και ομιχλώδες δάσος. Ούτε στους "Άλλους" δεν τα βλέπεις αυτά).

Αλλά η κορυφαία στιγμή όλων είναι όταν ο Τζέημς Μποντ μαζί με τους βοηθούς του φορά σομπρέρο και πόντσο και ιππεύει μέσα στην έρημο του Μεξικού, ψάχνοντας να βρει τον Q να του δώσει κανα γκατζετάκι να πάρει μαζί του στ' άστρα. E-ΛΕ-ΟΣ!


Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχει και η Χόλι της CIA (την υποδύεται η Λόις Τσάιλς), η δεύτερη γκόμενα του Μποντ που ευχαρίστως θα παντρευόμουν (η πρώτη ήταν αυτή που παντρεύτηκε και ο ίδιος) να σώσει τα προχήματα...


update (post μέσα στο post - από τον Mr. Arkadin):
Ο Τζον Μπάρι επιστρέφει και μαζί του φέρνει και την Κατσίκα, η οποία μάλλον αποτελεί την "κουβέρτα ασφαλείας του". Αν δεν κάνω λάθος, είχαν χωρίσει τότε, αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να τη θεωρούσε πολύ μεγάλη τραγουδίστρια κι, εν πάση περιπτώσει, ιδανική για να τραγουδήσει αυτήν την ξενέρωτη μπαλάντα, που μοιάζει φτιαγμένη για να ακούγεται σε πιάνο μπαρ για γριές αδελφές...


2 σχόλια:

azrael είπε...

Μα τωρα τι να λέμε , πρέπει να είμαι ανίατη περίπτωση διότι ναι εντάξει το "Ζεις μονάχα δύο φορές" είναι αλήθεια μπουρούχα αλλά τα Moonraker και "Πεθανε μια άλλη μέρα" μου άρεσαν ποοοοοολυ!!!

Μπουρούχες θεωρώ

1.Όλες του βλάχου
2.Το χρυσό πιστόλι με τον άντιπαθητικό ζουμπά
3.Τo Οctopussy
4.Όλες του καινούργιου Μποντ-Δανιήλ

Ο Τιμοθυ μου ήταν συμπαθής (το Licence to kill το αγάπησα) , ενώ ο Πηρσάκος ήταν θεός ρε γαμώτο έπρεπε να γεράσει στον ρόλο.

Ελπίζω ολόψυχα σε καλά λογια για τα Mετέωρα και το A View to a kill. Να είσαι γλυκός με τον τιμοθάκο. Αν μη τι άλλο ακόμα και οι μετριάτζες του μας έδωσαν ωραία σάουντρακ (The living daylights - Μα τι εμπευσμένη ενορχήστρωση του ομώνυμου κομματιού!)

Homo Ludens είπε...

Ετοιμάζομαι τώρα για τα "Μετέωρα" όπως τα λες. Μια Κερκυραία φίλη μου λέει την ταινία "Κέρκυρα" :) Όντως από τα καλλίτερα φιλμ της σειράς. Αλλά αυτά θα τα πούμε στο δικό του ποστ. Όσο για τον Τιμοθάκο, θα είμαι όσο γλυκός μπορεί να φανεί μέσα από τη μαύρη μάσκα του δήμιου...