10 Αυγ 2012

Mod (about) Bradley Wiggins



Η πρώτη υποψία έρχεται από τη φαβορίτα του. Ο Bradley Wiggins έχει μια παράξενη φάτσα για αθλητή. Αλλά όχι και για μπάρμαν στο Λίβερπουλ. Στην ποδηλασία δρόμου, βέβαια, έτσι κι αλλιώς οι καλύτεροι δεν είναι οι πιο μυώδεις ή πιο μεγαλόσωμοι. Πρέπει να είσαι λεπτός, με μακριούς μυς και όσο πιο ελαφρύς γίνεται, για να καταφέρνεις τα βγάζεις πέρα στα απόκρημνα βουνά και στις κοπιαστικές ατομικές χρονομετρήσεις. Αλλά και πάλι, ο άνθρωπος που έγινε ο πρώτος Βρετανός στην ιστορία που κέρδισε το Γύρο της Γαλλίας και που, μία εβδομάδα αργότερα, πήγε και κατέκτησε και χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, δίνοντας μία ακόμη αφορμή στους συμπατριώτες του για να τον αποθεώσουν, έχει ένα στυλ που δύσκολα θυμίζει ποδηλάτη.

Ένα μπάσο περασμένο στον ώμο του θα τού ταίραζε περισσότερο απ’ ότι το αεροδυναμικό κράνος που φοράει στις ατομικές χρονομετρήσεις. Ένα μπλουζάκι Sex Pistols και μια μπίρα στο χέρι μοιάζουν να έχουν περισσότερη λογική επάνω του απ’ ότι η κίτρινη φανέλα του πρωταθλητή ποδηλασίας και το παγουράκι με το ισοτονικό ποτό. Ακόμη κι αν ξέρεις ότι ο Wiggins δεν πίνει ούτε σταγόνα αλκοόλ και ότι περνάει την περισσότερη ώρα της μέρας του πάνω σε ένα ποδήλατο και πάλι αισθάνεσαι ότι κάπου πρέπει να μπλέκεται η ροκ στη ζωή του. Έτσι είναι. Ο 32χρονος Bradley Wiggins όχι μόνο είναι ροκάς (παλιοροκάς –modάς μάλιστα), αλλά και θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησής του –και το όχι και τόσο κρυφό μυστικό του- την μουσική που ακούει.

Ακολουθεί η playlist που έφτιαξε πρόσφατα για χάρη του ΝΜΕ και το σχόλιό του για κάθε τραγούδι:

Paul Weller - "Whirlpool’s End"
«Το αγαπώ, αλλά δεν ξέρω γιατί. Μου αρέσουν οι διαφορετικές κινήσεις μέσα του, αλλά δεν ξέρω τι άλλο. Δεν είναι οι στίχοι αναγκαστικά. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα για μένα».

The Who - "Heatwave"
«Προς το τέλος της δεκαετίας του ’60, όταν έπαιζαν στο Marquee, έκαναν διασκευή του Heatwave των Martha and the Vandellas, και αυτό είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια των Who. Και οι Jam το διασκεύαζαν, αλλά προτιμώ την εκδοχή των Who».

Nolan Porter - "Keep On Keeping On"
«Ένα φοβερό northern soul κομμάτι. Οι Joy Division στην αρχή της καριέρας τους το διασκεύαζαν συχνά. Είναι σκοτεινό και, πλάκα-πλάκα, αρκετά τρομακτικό».

The Smiths - "Headmaster’s Ritual"
«Κάθε κομμάτι της λίστας μού θυμίζει ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο στη ζωή μου. Αυτό το τραγούδι μου θυμίζει όταν πήγαινα στο δημοτικό και άκουγα Smiths και Weller».

The Jam - "In The City"
«Το ακούω πάρα πολύ συχνά!»

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: