12 Ιουλ 2007

Η τηλεόραση που δεν έχουμε

Γιατί η Μίκα Μπρεζίνσκι έγινε ξαφνικά λαϊκή ηρωίδα; Γιατί αρνήθηκε να μεταδώσει ως πρώτη είδηση την αποφυλάκιση της Πάρις Χίλτον στο MSNBC την ίδια ώρα που ακριβώς αυτό έκαναν όλα τα υπόλοιπα κανάλια στις ΗΠΑ. Την ιστορία πιθανότατα την ξέρετε ήδη. Δείτε τώρα και το βίντεο και διαβάστε στο πρόσωπο της κόρης του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι (του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας επί Κάρτερ -και ενός από τα σημαντικότερα μυαλά της αμερικανικής πολιτικής ever) την αμφιβολία της για το αν το επάγγελμα που διάλεξε να κάνει ήταν τελικό το σωστό :-)

6 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

τι μιζέρια πάντως, να μην ανάβει ο γαμοαναπτήρας! της χαλά όλο το statement.
πάντως, αυτό που δεν φαίνεται στο βιντεάκι, είναι ότι πρόκειται για τρεις διαφορετικές φάσεις: κάθε ώρα, βγάζουν μικρά δελτία ειδήσεων. κάθε ώρα, πρώτη είδηση ήταν η Πάρις. παρά το ότι η Μίκα* έκραξε την είδηση την πρώτη φορά, ο παραγωγός την ξαναέβαλε πρώτη είδηση και τη δεύτερη (που έκραξε τον ίδιο) και την τρίτη. ωραία φάση.
* η πρώτη μου σκέψη ήταν: ωραία γυναίκα!** - που σημαίνει ότι έχω εμποτιστεί πολύ βαθιά από την celebrity culture
**περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Homo Ludens είπε...

Ξαναβλέποντας, βέβαια, το βιντεάκι χθες το βράδυ μου μύρισε μια ιδέα σικέ. Τι δουλειά είχει ο κόφτης χαρτιών (πώς λέγεται αλήθεια; Κόλλησα!) πίσω από το γραφείο της; Ναι μεν σ' αυτές τις εκπομπές νομίζεις ότι είναι γυρισμένες μέσα στην αίθουσα σύνταξής του εκάστοτε καναλιού, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει ένα τεράστιο γυαλί, αόρατο στον τηλεθεατή, που χωρίζει την αίθουσα σύνταξης από τους παρουσιαστές. Συνεπώς ο άχρηστος για έναν παρουσιαστή "κόφτης" είχε περάσει από την άλλη μεριά του γυαλιού -πιθανόν με κάποιο συγκεκριμένο σκοπό...

Nikos Fotakis είπε...

Ενδιαφέρουσα παρατήρηση, Γουότσον!
(αν ήμασταν σταυρόλεξο, θα ήταν κόμικ-αστυνομικό αίνιγμα: η λύση στη σελ.93 - η Μίκα είναι ένοχη, γιατί ο paper shredder βρισκόταν σε ύποπτα βολικό σημείο)

Homo Ludens είπε...

Ρε συ Zelig, μήπως έχεις κι εσύ την υποψία ότι στο blog πια μπαίνουμε μόνο οι 2 μας ή ιδέα μου είναι; BTW, τώρα που το έχουμε κάνει τελείως οικογενειακή υπόθεση, Σάββατο βράδυ θα είσαι στο μαγαζί σου; Γιατί ενδέχεται να σου σκάσει τρελλό παρεάκι συναδέλφων για την πρώτη του κοινή σοκολατίτσα (μετά από θαλασσόλουτρα).

Nikos Fotakis είπε...

Κανονικά δεν θα είμαι, αλλά για την περίπτωσή σας θα κάνω μια εξαίρεση - btw θυμίζω ότι κλείνουμε στις 11.
Σε κάθε περίπτωση, στείλε μην.
(Αυτό θα μπορούσε να είναι sms)

Nikos Fotakis είπε...

Για να επιστρέψω στο θέμα μας, αν η φάση με τη Μίκα και την είδηση ήταν σικέ, είναι ασφαλώς πιο σημαντικό statement. Γιατί σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι απλώς μια βαρεμένη δημοσιογράφος που τα βάζει με το σύστημα, αλλά το ίδιο το σύστημα που ξερνάει μια μορφή δημοσιογραφίας - και ψάχνει έναν εύσχημο, αβανταδόρικο τρόπο, να το γνωστοποιήσει.