12 Οκτ 2007

Τώρα θα σας μάθω για τις μελισσούλες και τα πουλάκια...


Έχοντας δημιουργήσει έναν ακόμα παραπλανητικό τίτλο σ' αυτό το blog, θεωρώ ότι έχω τραβήξει την προσοχή του ανύποπτου επισκέπτη που θεωρεί ότι θα παρακολουθήσει ένα kinky μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, οπότε μπορώ να προχωρήσω στο πραγματικό μου θέμα: την παρουσίαση αυτού του ιδιοφυούς ντουέτου που κρύβεται πίσω από το όνομα the Bird and the Bee. Κανονικά, σ' αυτό το σημείο θα σας έπρηζα με τα βιογραφικά στοιχεία της Inara George και του Greg Kurstin, θα σας έλεγα ότι εκείνη είναι κόρη του τύπου από τους Little Feat (χεστήκαμε), ότι αυτός ήταν ταλεντάκι στο τζαζ πιάνο, ότι σπούδασε με τον Jacki Byard, τον πιανίστα του θεού, και ότι έχει συνεργαστεί με την Peaches, τη Lily Allen και τους Flaming Lips (ξαναχεστήκαμε) - όλα αυτά που μπορείς να διαβάσεις στο βιογραφικό τους. Τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αυτό το ντουέτο σώζει την τιμή της ποπ, γράφοντας τραγούδια ανάλαφρα σαν φυσαλίδες σαμπάνιας, γεμάτα φαζαριστές κιθάρες, ηλεκτρικά πιάνα (λατρεύω το ηλεκτρικό πιάνο), αιθέρια φωνητικά, έξυπνους στίχους, χαμόγελα, ροζ φούσκες και χρώματα. Από την άνοιξη που πρωτοάκουσα το Again and Again έχω κολλήσει. Πέρασε το καλοκαίρι, φτάσαμε στο φθινόπωρο και χτυπιέμαι ακόμα σα χαζό με το που θα το ακούσω. Με βοήθησε να αντέξω το παρατεταμένο γαϊδουροκαλόκαιρο, οπότε σήμερα, που έβρεξε επιτέλους, νιώθω έτοιμος να το αποχωριστώ με τον μοναδικό τρόπο που ξέρω: με το να το μοιραστώ.

7 σχόλια:

bidibis είπε...

συμπαθητικό γκρουπάκι, τους έχω αναρτήσει και σε 2 playlists μου

Σήμερα πάντως homo πρέπει να ομολογήσεις ότι ο Ιος δεν ήταν άσχημος. Πιστεύω ότι θα συμφωνούσες με τα περισσότερα που λέει.

Εντάξει λέει και μαλακίες ενίοτε, ιδίως όταν μιλάει ως εκπρόσωπος τύπου του Συνασπισμού, αλλά σήμερα και όποτε τα βάζει με τους παπάδες καλός είναι

Homo Ludens είπε...

@ bidibis: Δεν τον διάβασα (το αντίθετο θα ήταν τεράστια έκπληξη), άρα πάω να ρίξω μια ματιά τώρα στο enet.gr. Αλλά τώρα, σοβαρά, περιμένεις ότι θα συμφωνήσω μαζί σου; Κατ' αρχάς οι παπάδες είναι πανεύκολο θύμα...

Nikos Fotakis είπε...

Καλά, μέχρι να καταλάβω ότι εννοείτε τον "ιό" και όχι τον "πρώτο", ίδρωσα.

bidibis είπε...

@ zelig

με το homo συνενοούμαστε με τα μάτια κλειστά. Αυτός κατάλαβε αμέσως

Έχω την εντύπωση ότι στην παράληψη του τόνου με οδήγησε κάποια υπέρτατη δύναμη της αριστερά προκειμένου να περάσει το μήνυμα, έστω και άθελα μου, ότι ο Ιός είναι... και ο πρώτος!

Είχα πάνω από χρόνο να διαβάσω Ιό αλλά χθες ομολογώ πως μ' αρεσε, αν και τον προτιμώ στα πιο αμιγώς παπαδίστικα θέματα

Ανώνυμος είπε...

Των Bird & The Bee είναι από τα albums της χρονιάς.
O Ιός πάλι, όχι - μάλλον...

Gogo είπε...

Ωραίο, δεν τους ήξερα! :))

Ανώνυμος είπε...

...ΚΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΟΥΝ ΤΟ AGAIN & AGAIN..

Από σύμπτωση άκουσα το κομμάτι ΜΑΝ ως μουσική υπόκρουση σε fashion show στο youtube, κόλησα και έφαγα το ίντερνετ όλο το σαβατοκύριακο για να βρω αυτό το άλμπουμ (παντού και στο limewire έβρισκα μόνο το επόμενο τους με τίτλο το όνομά τους).
Τελικά το ζήτησα σε μπλογκ ενός ρώσου ή τσέχου ή κάτι τέτοιο και μου το ανέβασε σε προστατευμένο rapidshare link εδώ:
http://link-protector.com/310051

Δηλαδή τυχαίνει να γνωρίζω ότι το again and again που ποστάρεις (και συμφωνώ είναι σούπερ κομμάτι) δεν υπάρχει στο Please clap your hands αλλά στο επόμενο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους.

Συμφωνώ με όσα γράφεις για τη μουσική του γκρουπ είναι υπέροχη up to date ποπ.