3 Μαΐ 2007

Roger Federer vs Rafael Nadal σε χώμα και σε χόρτο ταυτόχρονα!

Αφού φωτογραφήθηκαν στον καθεδρικό της Μαγιόρκα, οι δύο κορυφαίοι τενίστες (ίσως και όλων των εποχών), ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ, έπαιξαν την Τετάρτη κι έναν αγώνα επίδειξης σ' ένα υβριδικό κορτ, με επιφάνεια χώμα στο μισό και χόρτο στο άλλο μισό.


Ο Ναδάλ στο χώμα είναι αήτηττος για 72 συνεχείς αγώνες. Και το κατά 50% χωμάτινο γήπεδο του έφτανε για να νικήσει άλλη μια φορά το νούμερο 1 του παγκόσμιου τένις. Όσον αφορά στις λεπτομέρειες που κρίνουν τον αγώνα, το κορτ δεν είχε και τεράστια διαφορά από ένα αμιγώς χωμάτινο: Όταν ο Φέντερερ έπαιζε στο χόρτο, τα σερβίς του κατέληγαν στο χώμα και ο Ναδάλ είχε τη δυνατότητα να τα "σπάσει". Όταν ο Ναδάλ έπαιζε στο χόρτο, οι μπαλιές του, γεμάτες φάλτσα, κατέληγαν ακριβώς εκεί που το φάλτσο χρειάζεται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού... Βέβαια, κι ο Φέντερερ στο χόρτο είναι για 48 ματς αήτηττος και τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Ο αγώνας κρίθηκε στο tie-break του τρίτου σερ (12-10 για τον Ναδάλ). Τελικό σκορ: 2-1 (7-5, 4-6, 7-6).
Το εντυπωσιακό όμως της όλης φάσης δεν ήταν η πρωτοτυπία του αγώνα, αλλά το γεγονός ότι σκουλήκια έφαγαν και κατέστρεψαν το χορτάρι λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του, με αποτέλεσμα οι διοργανωτές να στρώσουν ολοκαίνουργιο (μισό) γήπεδο την Τρίτη το βράδυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: