28 Ιαν 2008

Πνεύμα και Ηθική!

Ένα πράγμα είναι βέβαιο για την Ελλάδα. Μπορεί να καταρρέει το σύμπαν γύρω μας, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε από τη μπόχα, αλλά το μόνο που μας νοιάζει είναι να μένει το κούτελό μας καθαρό
Θα συνταχτώ με τους φιλοκυβερνητικούς κύκλους, θα γίνω κι εγώ επιτέλους παπαγαλάκι και θα καταγγείλω το δόλιο σχέδιο ορισμένων ΜΜΕ να διαβάλλουν την κυβέρνηση και να την οδηγήσουν στην απονενοημένη πτώση. Άλλωστε δεν είναι καινούριο αυτό. Οι σκοτεινοί κύκλοι ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα να καταγγέλλουν υπουργούς που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, κουμπάρους που χρησιμοποιούν τα «δόντια» τους για να στήσουν καρτέλ, διοικητές οργανισμών που επωφελούνται από τις προμήθειες του δημοσίου, άλλους που τζογάρουν με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων – κι έναν που απέδωσε στον στρατηγό άνεμο την ολοσχερή καταστροφή της μισής Πελοποννήσου. Παρ’ όλα αυτά, ευτυχώς, η συκοφαντία των σκοτεινών κέντρων δεν έπιασε τόπο. Τότε; Γιατί φωνάζουν όλοι γύρω μας; Αν δεν άνοιξε ρουθούνι με τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, είναι δυνατόν να κόπτεται η κοινή γνώμη με τις ιδιωτικές στιγμές κάποιων παρακείμενων στον πρωθυπουργό; Είναι, γιατί μάλλον αυτή είναι η παθογένειά μας. Έχουμε πειστεί τόσο πολύ από το ίδιο παραμύθι με το οποίο μεγαλώνουμε, που όσο κι αν αυτοπλασαρόμαστε ως προοδευτικοί, είναι αδύνατον να ξεφύγουμε ποτέ από το τρίπτυχο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια». Μπορεί κανείς να κλέβει τις οικονομίες μας και τα λεφτά για την παιδεία, αρκεί να μην αμφισβητεί το Κρυφό Σχολειό στα βιβλία της Ιστορίας, να σταυροκοπιέται όταν περνά από εκκλησία και να σέβεται τις οικογενειακές αξίες, τον πυρήνα γύρω από τον οποίο είναι χτισμένος ο κοινωνικός ιστός. Ο ίδιος που κινδυνεύει να διαρραγεί, τη στιγμή που κάποιος θα υπονοήσει ότι ένας πολιτικός μπορεί, εκτός από οικογενειάρχης, χριστιανός και έντιμος άνθρωπος να είναι και ελαφρώς bisexual, όπως είναι χιλιάδες οικογενειάρχες, χριστιανοί και έντιμοι ψηφοφόροι.

(Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Big Fish, την Κυριακή 27/1)

3 σχόλια:

enteka είπε...

πολύ καλά τα είπες!

Ανώνυμος είπε...

Είναι άξιο μελέτης πάντως πως καταφέρνουμε σαν λαός να έχουμε αποκτήσει (και να διατηρούμε σε αριστη κατάσταση!) τόσα συμπλέγματα και εμμονές!

Μήπως η ανάδρομη ύπνωση ειναι η λύση; Αλλά θα μου πεις
ηδη κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου...!

Ανώνυμος είπε...

Κλαπ κλαπ κλαπ...
Ακριβέστατα.
Διότι η ελληνική κοινωνία ζει μόνο για το κούτελο. Από αυτό και κάτω είναι κρόσια το σώμα από το ξέσκισμα. Αλλά το κούτελο, αστραφτερό και καθαρό (δεν περιλαμβάνονται οι πουστιές σε αυτήν την καθαρότητα του κούτελου - είναι μέσα στο πρόγραμμα όλων των κούτελων αλλά δεν αναγράφονται...)