27 Μαΐ 2008

Αυτολιβάνισμα (sorry, αλλά είναι δικαίωμά μου)

"Γιατί δεν κάνετε ένα θέμα για το Wii, που πουλάει σαν τρελό;" πρότεινε η γυναίκα της ζωής μου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ ρουφούσαμε (εξαιρετική, και ανέλπιστα ελαφριά) μαγειρίτσα στην Οινοπάθεια. Φίλοι που ξέρουν τα των videogames, επιβεβαίωσαν την ενδιαφέρουσα ιστορία της Nintendo, που είναι μια από τις μεγαλύτερες ανεξάρτητες εταιρίες στον κόσμο, η ιδέα όμως πήρε σάρκα και οστά, τη στιγμή που η κοινότητα του Internet ανέδειξε στην ψηφοφορία του Time τον Σιγκέρου Μιγιαμότο, δημιουργό του Wii, αλλά και του Donkey Kong και πολλών άλλων, ως "πιο επιδραστικό άνθρωπο στον κόσμο". "Πες στον Φαρμάκη να το κάνει τώρα", εξέφρασε τη συναίνεσή του ο Ζαχαριάδης και την Κυριακή 18 Μαΐου, το Big Fish βγήκε με τον κ. Μιγιαμότο στο εξώφυλλο, μια επιλογή που κι εμείς οι ίδιοι θεωρούσαμε κάπως εκκεντρική (κατέβασέ το και ψάξε το κείμενο στη σελ. 74). Μια εβδομάδα μετά, ένα ανάλογου ύφους (αλλά όχι τόσο καλογραμμένο) profile δημοσιεύτηκε σε ένα άλλο περιοδικό. Το Time.
Ας το θέσω αλλιώς: μια φυλλάδα από ένα κωλοχώρι σε μια γωνιά της βαλκανικής χερσονήσου προλαβαίνει το περιοδικό με τα καλύτερα αντανακλαστικά του πλανήτη.


Νιώθω τόσο περήφανος, ξαφνικά...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

that's great man !
μια χαρά τα αξίζεις τα συχαρίκια και τα κοπλιμέντα
:)

Αθήναιος είπε...

Καλά, λίγο υπερβολικό το τελικό συμπέρασμα αλλά οκ.

River Phoenix είπε...

όχι άλλο wii...φέρτε πίσω τον αγαπημένο μας C64!! (σε ποιο υπόγειο να πιάνει σκόνη το πολυλατρεμένο μου κασετοφωνοδιαβαστήρι)

Stratos Bacalis είπε...

Μπράβο μπράβο! Έτσι πρέπει, να βλέπουμε πρωτότυπες δουλειές στα έντυπά μας και όχι αντιγραφές carbon copy από τα ξένα!