28 Μαΐ 2008

Euro-Jazz 2008: Μέρα 1η (updated version)

8μ.μ. Big Band Δήμου Αθηναίων

Όπως κάθε χρόνο, η πιο πληθωρική μπάντα της πόλης κηρύσσει την έναρξη - θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος, φαντάζομαι, δίπλα ο Γιώργος Κατσαρός θα καμαρώνει, θα στηθεί κι ένας μπουφές με κοκακόλες, μπόμπες και τυροπιτάκια για την περίσταση

9μ.μ. Makiato

Αυτοί είναι Σλοβένοι, δεν τους έχω ακούσει, αλλά αν δεν κάνω λάθος παίζουν ένα πράγμα τύπου ethno-electro-nu-jazz fusion, που μπορεί και να είναι ενδιαφέρον. Ωραία τυπάκια φαίνονται.
(update: δεν σκόπευα, αλλά τελικά κατέληξα στο Γκάζι, να τρώω μπιφτεκάκια στο Butcher's - από μέσα οι Σλοβένοι επεδίδοντο στο εθνο-τζαζ που είναι πολύ της μόδας στην ανατολική Ευρώπη και τη Βαλκανική. Ωραίοι. Αλλά και λίγο "καιρός των τσιγγάνων", ας πούμε)

10μ.μ. Sascha Ley & her Travelling Light Band

Λεπταίσθητη τζαζ από το Λουξεμβούργο, με μια αισθαντική τραγουδίστρια, από αυτές στις οποίες δύσκολα μπορώ να αντισταθώ

(update: μεγαλύτερη από ό,τι περίμενα, η τραγουδίστρια είναι κλασικό τζαζ ταγάρι, με τσαγανό όμως. Η μπάντα πέταγε, πιο free από ό,τι φανταζόμουν, με μια αξιολάτρευτη πιτσιρίκα στα πνευστά, μικροκαμωμένη, μικρότερη από το σαξόφωνό της)

11μ.μ. The Wrong Object

Ηλεκτρονική nu-jazz από το Βέλγιο - έχω καλό προαίσθημα, χωρίς να έχω ακούσει κάτι δικό τους

(update: nu-jazz είπα; Γράψε λάθος. Ηλεκτρική και ηλεκτρισμένη σχεδόν-free jazz, από μια σφιχτοδεμένη, εκρηκτική μπάντα με απόλυτη επίγνωση της δύναμης του θορύβου που παράγει. Με κίνδυνο να ακουστώ σαν νεανίζων μεσήλιξ, θα πω ότι οι βέλγοι τα σπάνε. Φυσικά και τσιμπησα δισκάκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: