22 Σεπ 2009

Ο λαός ψήφισε: Επανίδρυση του ΚΟΔΗΣΟ!

Με την πρώτη ματιά, η ψηφοφορία που ανέβασε ο Mr. Arkadin προ μίας εβδομάδας, εδώ στα δεξιά, και ρωτούσε τον ταπεινό αναγνώστη του "ΠΠC" "Σε ποιο κόμμα ταιριάζει περισσότερο η Μαρίνα Τσιντικίδου;", ήταν απλά άλλη μια ευκαιρία ετούτου του blog να κάνει χαβαλέ με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου, προσφέροντας και λίγο μάτι. Κι όμως. Η μετατροπή του Mr. Arkadin σε πολιτικό κτήνος είναι δεδομένη κάθε φορά που έχουμε εκλογές -και στην ψηφοφορία που ανέβασε, είχε κρύψει έντεχνα τον προβληματισμό του για το μέλλον αυτού του τόπου. Τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν. Ιδού:
ΝΔ 10%, ΛΑΟΣ 10% (ήταν τα δύο κόμματα που διεκδίκησαν μέχρι την τελευταία στιγμή την προτίμηση της καλλίπυγου υποψηφίας, με το πρώτο να κερδίζει τελικά στο νήμα), ΠΑΣΟΚ 4%, ΚΚΕ 18%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, Οικολόγοι Πράσινοι 16%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 10%, Δράση 10%, ΚΟΔΗΣΟ 42%...
Το γεγονός ότι νικητής της ψηφοφορίας αναδείχθηκε με συντριπτική διαφορά ένα κόμμα που δεν υπάρχει καν εδώ και τρεις δεκαετίες σχεδόν, το ΚΟΔΗΣΟ της πολιτικής προσωπικότητας της μεταπολίτευσης με το πιο καλτ όνομα, του Γιάγκου Πεσματζόγλου, καταδεικνύει αυτό που ο Mr. Arkadin ήθελε από την αρχή να πει, αλλά προτίμησε να το εκμαιεύσει από εσένα ψηφοφόρε με την σωκρατική μέθοδο. Στο σύγχρονο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, κανένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράσει την ψυχοσύνθεση του εκλογέα. Η μόνη λύση είναι η επανίδρυση του ΚΟΔΗΣΟ!

(Σε λίγο ξανατσέκαρε στα δεξιά. Ο Mr. Arkadin ετοιμάζει κι άλλη σπαζοκεφαλίδικη δημοσκόπηση που θα ταράξει τα νερά της προεκλογικής περιόδου!)

1 σχόλιο:

Αταίριαστος είπε...

Όχι μισές δουλειές. Επανίδρυση του ΚΟΔΗΣΟ και η Τσίντι πρόεδρος!