22 Οκτ 2012

Η μετάβαση από τους Le Page στους Strawberry Pills



Πριν από δύο χρόνια όλη η πόλη συζητούσε για τον Tony και την Τερψιχόρη. Όλη η πόλη συζητούσε για τους Le Page. Ήταν ό,τι πιο αθώο, φρέσκο, παιχνιδιάρικο είχαμε ακούσει εκείνη την περίοδο. Ήταν μια λαμπερή εικονογράφηση της έννοιας hipster που ακόμη δεν είχε στηθεί στα τρία μέτρα για να εκτελεστεί από υποκριτικά editorials ή σνομπ δακτυλίδια καπνού στο Drunk Sinatra.

Η ίδια η πόλη ήταν πιο αθώα τότε. Ήξερε ότι κάτι κακό ερχόταν, αλλά δεν ήξερε τι. Και προτιμούσε να χορεύει και να γελά, από το να τρέμει και να καταθλίβεται γι’ αυτό που ακόμη βρισκόταν πίσω από το Τείχος. “Winter is coming” έλεγαν κάποιοι σοφοί, αλλά για εμάς ήταν ακόμη summer. Και καλοκαίρι χωρίς Le Page, ήταν ένα κάπως βαρετό καλοκαίρι.

Ο Tony και η Τερψιχόρη έβγαλαν και άλμπουμ, εκείνο το γλυκύτατο "Yojikevin", αλλά όταν η πύλη στο Τείχος τελικά άνοιξε και όταν οι White Walkers πέρασαν ανενόχλητοι από τη Night’s Watch, o χειμώνας πλάκωσε ξαφνικά και οι Le Page έμοιαζαν εκτός εποχής. Κανείς μας δεν αναρωτήθηκε ποτέ «μα τι απέγιναν εκείνα τα δύο παιδιά;». Είχαμε πιο σημαντικές έγνοιες…

Και ξαφνικά, μέσα στο μουντό, γοτθικό σκηνικό του χειμώνα μας, ο Tony ξαναεμφανίστηκε ως Αντώνης Κωνσταντάρας. Και το νέο project του φέρει ένα συμβολικό όνομα. Strawberry Pills. Μια άμεση απάντηση στην ερώτηση «τι έπιναν οι Beatles κι έβλεπαν Strawberry Fields;», και την ίδια ώρα μια ειρωνεία για όλα τα παραισθησιογόνα που ακόμη καταναλώνουμε για να αποφύγουμε να παραδεχτούμε ότι ο χειμώνας και οι White Walkers είναι εδώ.

Αυτήν τη φορά είναι μόνος. Χωρίς την Τερψιχόρη. Η αθωότητα δεν υπάρχει πια και το παιχνίδι έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Οι Strawberry Pills δεν είναι απλά ένα γκρουπ. Είναι μια σειρά από συνεργασίες που θα κάνει ο Αντώνης, με διαφορετικό concept κάθε φορά. Κατά διαστήματα, οι Strawberry Pills θα κυκλοφορούν conceptual EP τα οποία δεν θα συνδέονται μεταξύ τους ως ύφος αλλά μόνο αισθητικά. Το πρώτο έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζεται. Θα περιέχει 4 κομμάτια που θα παρουσιάζονται σταδιακά και, όταν ολοκληρωθεί, θα κυκλοφορήσει σε κασέτα.

Το προοίμιο για το τι θα ακολουθήσει, το δίνει το “Sad Eyes”. Ο τίτλος είναι ένα hint. Η είδηση ότι τα φωνητικά αναλαμβάνει η Valisia Odell είναι ένα δεύτερο. Ναι, ο χειμώνας έχει πια πέσει για τα καλά και οι Strawberry Pills εμφανίζονται ως το άκρως αντίθετο των Le Page. Σκοτεινοί, goth, shoegaze. Η Valisia ερμηνεύει στοιχειωτικά ένα κομμάτι που ποτέ δεν θα ευτυχούσε να αναλάβει με τους –βαρετούς και ματαιόδοξους– Phoenix Catscratch, αλλά δεν θα είναι αυτή το έτερον ήμισυ του Αντώνη στη συνέχεια. Κάθε κομμάτι θα έχει κι άλλη γυναικεία φωνή.

Και όλα, θα μπορείς να τα ακούς –με το που βγαίνουν- εδώ. Εκτός από το τραγούδι του Αντώνη, πάντα θα υπάρχει κι ένα remix του. Για το “Sad Eyes”, τη δουλειά κάνει ο Bonebrokk, πρώην μέλος των Exposed By Observers και νυν μέλος των .Message. Άκουσέ τα και θα τα ξαναπούμε…

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: