28 Φεβ 2014

Οι 10 καλλίτερες διασκευές στους Smiths


O Twin Shadow, κατά κόσμον George Lewis Jr., έχει βαρεθεί να βλέπει στις δισκοκριτικές για τα άλμπουμ του να τον συγκρίνουν με τον Morrissey, Του κάνει φοβερή εντύπωση γιατί δεν τον γούσταρε ποτέ ιδιαίτερα, ούτε νιώθει ότι έχει κάποια ερμηνευτική ή δημιουργική σχέση μαζί του. Κι επειδή, μπορεί να κάνει συναισθηματική ηλεκτρονική μουσική, αλλά δεν του λείπει το χιούμορ, φρόντισε να κλείσει το μάτι σε όλους τους… συγκρίνοντες, διασκευάζοντας το “There Is A Light That Never Goes Out” των Smiths μ’ ένα τρόπο πολύ ιδιαίτερο κι έχοντας για παρέα την Samantha Urbani.

Το κομμάτι είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο σε μια σειρά βίντεο με τίτλο UNDER THE CVRS που ο Twin Shadow ανεβάζει στο κανάλι του στο YouTube, στα οποία διασκευάζει αγαπημένους του καλλιτέχνες. Ως τώρα, μας έχει χαρίσει Tori Amos, Lou Reed, U2, Bruce Springsteen, 10CC και άλλους. Η διασκευή του, πάντως, στο “There Is A Light That Never Goes Out” είναι υπέροχη.



Με έβαλε στο τριπάκι να συμπληρώσω με άλλες 9 την καλύτερη δεκάδα ενός από τα πιο πολυδιασκευασμένα συγκροτήματα (θα θυμάσαι και το προ διετίας Live tribute στους Smiths που έγινε στο Gagarin με Egg Hell, Ilia Darlin, Lumiere Brother, Pan Pan, Tax Collectors και τόσους άλλους, αλλά και το “The Queen Is 25”, μια συλλογή με διασκευές των παραπάνω και αρκετών ακόμη).

Τα υπόλοιπα 9 της δικής μου επιλογής λοιπόν είναι:

Jeff Buckley – “I Know It’s Over”




Radiohead – “The Headmaster Ritual”




Sandie Shaw – “Hand In Glove”




VV Brown – “This Charming Man”




The Puppini Sisters – “Panic”




At The Drive In – “This Night Has Open My Eyes”




Mark Ronson feat. Daniel Merriweather – “Stop Me If You Think You’ve Heard This One Before”




t.A.T.u. – “How Soon Is Now?”




Coheed & Cambria – “A Rush and a Push and the Land is Ours”


(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: