20 Ιαν 2008

Έχω αρχίσει να τα παίρνω...


Γράφει σήμερα στο Βήμα ο Γιάννης Πρετεντέρης:
"Στις 5 Ιανουαρίου γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη και υπό τον τίτλο «Συναλλαγή ή εκβιασμός» ότι η ροζ εκδοχή της υπόθεσης Ζαχόπουλου δεν έχει κανένα δημόσιο ενδιαφέρον. Και ότι το πολιτικό ζουμί της ιστορίας βρίσκεται στη συναλλαγή ή στον εκβιασμό που επιχειρήθηκαν πατώντας πάνω της.
Η άποψη αυτή έτυχε ευρείας αποδοχής. Αν εξαιρέσεις διάφορους ανόητους που εξακολουθούσαν να μιλούν για «εκδοτικό πόλεμο», η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει περιορισμένη σημασία ως προς το περιεχόμενό της, αλλά σημαντικές προεκτάσεις ως προς το πολιτικό παιχνίδι που παίχτηκε στην πλάτη της.
Ολα τα στοιχεία που έχουν έλθει έκτοτε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνουν ότι αυτό ακριβώς ήταν η ουσία: η συναλλαγή και ο εκβιασμός. Αν πριν από δεκαπέντε ημέρες αναρωτιόμασταν τι από τα δύο έχει συμβεί, τώρα μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να θεωρήσουμε ότι συνέβησαν και τα δύο: και συναλλαγή και εκβιασμός. "
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω με αυτήν την άποψη, αν δεν συνέτρεχε μια λεπτομέρεια: ένας άνθρωπος έπεσε από τον τέταρτο και νοσηλεύεται στην εντατική. Δεν μπορεί αυτό να έγινε για μια υπόθεση "περιορισμένης σημασίας" - δεν μπορεί, κάποιο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει αυτό το ροζ dvd.

Το ενδιαφέρον είναι ότι, τόσες μέρες μετά, δεν έχουμε ιδέα για το περιεχόμενο του dvd, τι είναι δηλαδή αυτό που θα μπορούσε να αποτελέσει μοχλό εκβιασμού - και ποιος είναι αυτός που κινδυνεύει από τις όποιες αποκαλύψεις...
Και μάλλον δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ, όσο συνεχίζουν διάφοροι να αλλάζουν θέμα, πηγαίνοντας από το πολιτικό στο κουτσομπολιό, και μεταθέτοντας τις ευθύνες από τους πολιτικούς στις εφημερίδες, θολώνοντας τα νερά.

(Η φωτογραφία είναι από το political zoo. Το στένσιλ υπάρχει στο Χαλάνδρι, στον τοίχο των ουρητηρίων παραπλεύρως της Εθνικής Τράπεζας, απέναντι από την κεντρική πλατεία)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

έχει το χαλάνδρι ουρητήρια?