27 Μαΐ 2010

To Δελτίο Τύπου του αιώνα


ΘΕΜΑ: Φαινόμενο εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού μικρών βατράχων στις παραλίμνιες περιοχές

Για το φαινόμενο της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού νεομεταμορφωμένων βατράχων στην επαρχία Λαγκαδά, η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή οργάνωσε, σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου, σύσκεψη με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και του Τμήματος Εσωτερικών Υδάτων της Ν.Α.Θ..
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύσκεψης, το φαινόμενο αυτό δεν είναι ανησυχητικό, καθώς συμβαίνει κάθε άνοιξη. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων της προηγούμενης περιόδου επηρεάστηκε θετικά η αναπαραγωγική διαδικασία των βατράχων και φρύνων. Έτσι μεγάλος αριθμός των νεομεταμορφωμένων βατράχων, βρίσκεται αυτές τις ημέρες σε διαδικασία μετανάστευσης. Για το επόμενο μικρό χρονικό διάστημα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς κυρίως τις νυχτερινές ώρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο γύρω από τις λίμνες καθώς και στην Εγνατία Οδό, γιατί οι μικροί βάτραχοι εμφανίζονται πάνω στο οδόστρωμα και το καθιστούν ολισθηρό.
Παρακαλούμε για τη δημοσίευση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες και οι διερχόμενοι οδηγοί, προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ
ΛΟΥΤΡΩΝ 14
57200 ΛΑΓΚΑΔΑΣ
23943 31002-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: