21 Μαΐ 2010

Κάθε φορά που ακούω το Unsquare Dance, η μέρα μου γίνεται καλύτερη

Μια φορά κι έναν καιρό, ο μεγάλος Ντέιβ Μπρούμπεκ έγραψε ένα υπέροχο κομμάτι, που έγινε ένα πρωτο-βιντεοκλίπ αφοπλιστικής αθωότητας...

...το οποίο (κομμάτι) πήρε ο Πάντι Μίλνερ και το απογείωσε.

(το άκουσα πριν από πέντε λεπτά στο tsf jazz και από τότε μου έχει κολλήσει)

2 σχόλια:

ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΖΕΝΑΚΟΣ είπε...

Αν σας πω, Mr Arkadin, ότι είστε ο πρώτος που συναντώ, μετά τον πατέρα μου, που να γνωρίζει καν το «Unsquare Dance»; Δεν το φαντάζεστε τι χαρά μού δώσατε βραδυάτικα!

Και μια και προέκυψε, έχω μια απορία όπου πιθανώς μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας. Οκ, πρώτα τα στοιχεία:

1) Υπάρχει ο διάσημος δίσκος του Brubeck, «Time Out». Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «Blue Rondo a la Turk», στην studio εκτέλεσή του. Κυκλοφορεί, όπως γνωρίζετε, ευρέως.
2) Υπάρχει μια συλλογή του Brubeck - την έχω σε cd - που τιτλοφορείται «The Great Concerts», όπου περιέχεται μια εκτέλεση του «Blue Rondo a la Turk». Ζωντανή, όμως, εκτέλεση, πέραν αμφιβολίας η καλύτερη που παίχτηκε ποτέ, με το πιο απίθανο σόλο πιάνο να καταλήγει σε εξαιρετικά γρήγορα παχιά ακόρντα.
3) Η εξαιρετική ζωντανή αυτή εκτέλεση του «Blue Rondo a la Turk» υπήρχε σε έναν δίσκο, όπου περιλαμβάνονταν κάποια κομμάτια του «Time Out» (σε studio εκτελέσεις, αυτά, αν θυμάμαι καλά, εκτός από το «Take Five» που ήταν κι αυτό ζωντανό) και κάποια άλλα κομμάτια. Ο δίσκος ετιτλοφορείτο «Adventures in Time» και το πρώτο κομμάτι ήταν το «Unsquare Dance»!

Και ιδού η απορία: Έχετε δει το «Adventures in Time»; Το έχω μόνο σε παλιά ηχογραφημένη κασσέτα - δεν έχω δει καν ποτέ τον δίσκο. Έχετε ιδέα πού μπορώ να το πετύχω;

Τα σέβη μου,

Αυγουστίνος

Nikos Fotakis είπε...

ψάχνεις αυτό:
http://allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:hcfwxqlgldae

το βρήκα εδώ:
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p3907.m570.l1313&_nkw=dave+brubeck+adventures+in+time&_sacat=See-All-Categories

η έρευνα συνεχίζεται