17 Σεπ 2007

Shall we overcome?

Δηλαδή...

...αν το ΚΚΕ δεν επέμενε να διεκδικεί το μονοπώλιο αριστεροσύνης, έριχνε ελάχιστο νερό στο κρασί του, έστω για την προεκλογική περίοδο και σταματούσε να αντιμετωπίζει τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα σαν λεπρούς.

...αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφερόταν περισσότερο να συνεργαστεί με τους Οικολόγους Πράσινους (λόγου χάρη) αντί με το ΔΗΚΚΙ (για όνομα του Θεού)

...αν όλοι οι πυροβολημένοι ξέμπαρκοι της αριστεράς, από τους ελαφρώς σοβαρούς (ΜΕΡΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ και δε συμμαζεύεται) μέχρι τους αμετανόητους (μ-λ ΚΚΕ μ-λ κ.ο.κ.) δεν επέμεναν να θεωρούν τα "μεγάλα" κόμματα της Αριστεράς σαν παραμάγαζα του συστήματος.

και τολμούσαν να συνεργαστούν για μια γαμημένη φορά στην ηλίθια ζωή τους

τώρα θα είχαμε έναν μεγάλο αριστερό σχηματισμό που θα μάζευε το 20% των ψήφων

και το σκηνικό θα ήταν όντως διαφορετικό.

Ενώ τώρα το θέμα είναι ότι παίρνει έδρα επικρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ, και θα έχουμε στη Βουλή τον Γιάννη Μπανιά!

Τι κρίμα που είναι όλοι μαλάκες, ακόμα και στις καλύτερες στιγμές τους...
Εν πάση περιπτώσει, η από δω πτέρυγα του Πο Πο Culture συγχαίρει την αριστερά για τις εκλογικές της επιδόσεις και της αφιερώνει τα αγαπημένα free jazz αντάρτικα του μεγάλου Charlie Haden - και την εκδοχή του Bruce Springsteen, για να μη φρικάρει η πιο lifestyle φράξια (sorry, "τάση") του ΣΥΡΙΖΑ.
  • ΥΓ: οφείλω μια εξήγηση για την φωτογραφία στην κορυφή. Έβαλα στο google images τις λέξεις "Γιάννης Μπανιάς" και μου βγήκε αυτό, με λεζάντα κάτι για τα "μπάνια του λαού". Δεν μπόρεσα να αντισταθώ -- και σε τελική ανάλυση, αφού δεν βάζει ο Ludens βυζιά εδώ μέσα, θα βάλω εγώ.
  • update: είχα ξεχάσει να ανεβάσω ένα κομμάτι: το Song for Che, από τον Charlie Haden και την Liberation Music Orchestra. Βενσερέμος, που λένε...

8 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Φαντάσου να ήμουν κι αριστερός, νεύρα που θα 'χα...

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό το ποστ. Λιγάκι σαν ξεθυμασμένη επανάσταση βέβαια μου κάνει όλο το αριστερό κομμάτι αυτής της μπονιουελικής κοινωνίας μας, αλλά εύγε για την επιλογή της μουσικής.

Homo Ludens είπε...

Κράτησα ένα επίπεδο όσο η Ελλάδα βρισκόταν σε περίοδο διλλημάτων. Από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στην τσόντα...

gerasimos είπε...

Όσο μικρότερα τα κόμματα τόσο μεγαλύτερες οι διαφορές μεταξύ τους.

Giannis είπε...

kai an katalaba kai kala...

bgainei kai o grhgorhs psarianos bouleuths e?

Nikos Fotakis είπε...

Ναι, Γιάννη! Και μόνο γι' αυτό άξιζε τον κόπο ο αγώνας μας (και προσωπικά δεν νιώθω ότι η ψήφος μου πήγε εντελώς χαμένη).

Nikos Fotakis είπε...

Ούπς! Τώρα είδα ότι, ενώ έκανα mp3 δύο κομμάτια της Liberation Music Orchestra, έβαλα link μόνο για το ένα...
Θα το διορθώσω οσονούπω, μείνετε συντονισμένοι σύντροφοι!
Όχι τίποτε άλλο, αλλά το εν λόγω κομμάτι είναι το Song For Che...

Homo Ludens είπε...

Γιατί έχετε φαγωθεί όλοι με τον Ψαριανό; Δεν έχω ιδία αντίληψη του ανδρός, διότι δεν ακούω σχεδόν ποτέ ραδιόφωνο. Και να άκουγα, δεν θα ξύπναγα τόσο νωρίς ώστε να προλάβαινα την εκπομπή του. Ξέρω, βέβαια, ότι είναι ΑΕΚ και τον συμπαθώ γι' αυτό. Αλλά βουλευτής; Και έχετε καυλώσει κιόλας τόσο... Γιατί;