19 Δεκ 2012

Οι ανθρωπότυποι της Blogovision


...κρίνονται από το όνομα που θα ψηφίσουν ψηλά στη λίστα τους:

(Ένα disclaimer εδώ.)


Alt-J
Χαρωποί, αμέριμνοι hipsters που φορούν ακόμη ευμεγέθη κοκάλινα γυαλιά και καρό πουκάμισα και παίρνουν σβάρνα τα Pukkelpop και τα Bestival, εξαντλώντας τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από παππούδες και θείες. Προφανώς 20something και πιο κάτω.

Flying Lotus
Μετρημένοι 45άρηδες που ζουν μέσα στην ενοχή για εκείνο τον διορισμό που κανόνισε ο κολλητός του νονού τους πριν 20 χρόνια σε μια ξεχασμένη υπηρεσία του Δημοσίου. Ταξιδεύουν κάθε χρόνο μόνοι τους σε κάποιο εξωτικό προορισμό της Ασίας (Ιάβα, Νησιά Άνταμαν ή Σρι Λάνκα) και κάθε βράδυ με (φανταστική) παρέα στα άδυτα της ογκώδους δισκοθήκης τους, πίνοντας χυδαιότητες όπως πόρτο από το σούπερ μάρκετ.

Mumford & Sons
Φανατικοί fans του Wes Anderson, των δανέζικων τηλεοπτικών σειρών και της J.K. Rowling, για τους οποίους η κορύφωση του “Hopeless Wanderer” είναι ελάχιστα κατώτερη της τελευταίας μεγάλης τους ερωτικής εμπειρίας, τότε που το στην μπουκάλα, στην Ε’ Δημοτικού, η τρίλιτρη κοκακόλα που σβούρισαν έδειξε την ωραία της τάξης.

Swans
Μεταμφιεσμένοι εξωγήινοι που με την ψήφο τους δίνουν το προσυμφωνημένο σινιάλο στους «δικούς» τους να μπουκάρουν στη Γη και να προκαλέσουν ένα κανονικό «τέλος του κόσμου το 2012».

Lana Del Rey
«Ωραίες της τάξης» στο Δημοτικό, που έγιναν assistants σε εταιρείες PR για να τρέχουν λογαριασμούς προϊόντων ομορφιάς και μακρυμάλληδες, υπερκοινωνικοί φοιτητές που ονειρεύονται πολιτική καριέρα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. ή το «νέο υπερκόμμα ευρωπαϊκού χαρακτήρα» του Λοβέρδου και ποστάρουν κοινωνιολογικές αναλύσεις στα blogs τους με το μέσο όρο των 29 pageviews το μήνα. Οι πρώτες ακόμη θυμούνται την αηδία που ένιωσαν όταν τις φιλούσαν σπυριάρηδες νυν fans των Mumford & Sons, οι δεύτεροι ακόμη καταφέρνουν να κρύψουν τον ασίγαστο πόθο τους για την ίδια κατηγορία blogovisionολόγων.

The Black Keys
Φίλαθλοι του Ολυμπιακού, πρώην ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ, που έχοντας χάσει το ένα «σιγουράκι» τους, προσπαθούν να το αντικαταστήσουν με κάποιο άλλο.

Animal Collective
Εμπνευσμένα trolls που έχουν ρουφήξει ακόμη και το μεδούλι από τις προηγούμενες Blogovision και βρήκαν τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο να μας κάνουν πλάκα.

Linkin Park
Απολιθωμένες χρυσαυγίτισσες και κνίτισσες που έμαθαν για την Blogovision στο Jumping Fish, ψάχνοντας οι μεν το προφίλ του κολλητού τους ράπερ «Βελισάρριου Σφαγέα» και οι δε νέα για τον Φίλιππο Πλιάτσικα.

The xx
Αποτυχημένες πρώην τενίστριες που πήραν 13 κιλά στα δύο χρόνια από τη μέρα που κρέμασαν τη ρακέτα, μπάρμεν στα μαγαζιά της Πλατείας Καρύτση και της Κολοκοτρώνη (συν καθέτων) που τελευταία δεν «σκοράρουν» όσο συνήθιζαν, επίδοξοι συγγραφείς που γράφουν ήδη τις πρώτες τους σελίδες με την ελπίδα να κάνει το βιβλίο τους ταινία ο Alan Parker με πρωταγωνιστή αυτόν που παίζει τον λόρδο Grantham στο "Downton Abbey".

Neil Young 
Ακομπλεξάριστοι ή τίγκα στο κόμπλεξ ροκάδες με δισκοθήκη (αποκλειστικά σε βινύλια) που απλώνεται σε τοίχους συνολικού εμβαδού 37 τ.μ. και κορνιζαρισμένα κολλάζ με αποκόμματα εισιτηρίων από τις 178 συναυλίες που έχουν πάει στη ζωή τους.

Beach House
Ερωτοχτυπημένα νιάτα που πιστεύουν ότι η πραγματική έξοδος από την οικονομική κρίση θα έλθει μόνο μέσω του ετέρου ημίσεως.

Foxy Shazam
Εγώ.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: