24 Ιουν 2013

Πώς το "Love Will Tear Us Apart" έγινε πηγή έμπνευσης για ένα videogame


Ο μοναδικός λόγος που άντεξα περίπου επτάμισι λεπτά να παίξω το “Will Love Tear Us Apart?” είναι ότι δηλώνει ως πηγή έμπνευσής του το εμβληματικό τραγούδι των Joy Division. Κατά τ’ άλλα, είναι το πιο εκνευριστικό πράγμα (δεν το λέω καν παιχνίδι) που έχει εμφανιστεί ποτέ στο Internet. To λέω από την αρχή, για να μην παρεξηγούμαι. Και κυρίως, γιατί πιθανότατα θα το πετύχεις σε κάποια από τα  μουσικοsites που κυκλοφορείς, γραμμένο έτσι αλόγιστα από κάποιον δημοσιογραφίσκο που απλά του άρεσε η είδηση και την αναπαρήγαγε σαν το παπαγαλάκι.

Ποια είναι η είδηση; (Μην παίζεις λέμε!) Ότι η Mighty Box Games εμπνεύστηκε ένα web game από το “Love Will Tear Us Apart” και όρισε κάθε στροφή του τραγουδιού ως το επόμενο επίπεδο που πρέπει να περάσεις, για να σώσεις ή να καταστρέψεις τη σχέση σου (κανένα νόημα, κανείς δεν θ’ αντέξει να τελειώσει ούτε καν το πρώτο).

Η σκοτεινή πλευρά του έρωτα υμνήθηκε με μοναδικό τρόπο πριν από 34 χρόνια από τον Ian Curtis και την παρέα του και, όντως, μοιάζει αρκετά ψαρωτική στο trailer του “Will Love Tear Us Apart?”. Φέρνει δραματικές αναμνήσεις στους περισσότερους από εμάς, γρατζουνίζει λίγο την καρδιά μας και μας προκαλεί να πάμε να πατήσουμε το link ή να ξαναπαίξουμε μία τα άπαντα των Joy Division. Έχοντας δοκιμάσει πριν από σένα για σένα, σε εκλιπαρώ: Διάλεξε την δεύτερη οδό. Μην πατήσεις το link. Ξέθαψε τώρα από την δισκοθήκη σου το “Unknown Pleasures” ή το “Closer” και γλίτωσε τον εαυτό σου από τα χειρότερα.

(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: