17 Σεπ 2007

O μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι οι Έλληνες bloggers!

Σοβαρή αποχή δεν είχαμε (κάπου 5% πάνω από τις προηγούμενες βουλευτικές). Το πρώτο κόμμα βγαίνει με αυτοδυναμία (και μάλιστα όχι τόσο ισχνή όσο νομίζαμε αρχικά). Οι εξυπνάδες που κυκλοφορούσαν τόσο καιρό στην ελληνική blogόσφαιρα ευνόησαν μόνο δύο κόμματα: Το ΣΥΡΙΖΑ (το κρίμα στο λαιμό σας) και τη ΝΔ (το κρίμα στο λαιμό όλων μας). Συνεπώς, όλα όσα διεκδικήθηκαν από τα "μαχητικά" ελληνικά blogs, χάθηκαν αμαχητί. Μέχρι και το αγαπημένο κόμμα της "γενιάς του Internet", η Φιλελεύθερη Συμμαχία, θα καταλήξει σε ένα ποσοστό κάπου κάτω από το 0,1%... Αυτά τα ολίγα, για όσους νόμιζαν ότι τον τελευταίο μήνα έκαναν σοβαρή πολιτική επανάσταση επειδή έγραφαν οργισμένα posts και spamαραν ηλίθιες εμπνεύσεις τύπου "στόμα με στόμα θα πάνε σε εκατομμύρια αυτιά". Σε εκατομμύρια ζευγάρια αρχίδια πήγαν.

12 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

εγω απο την αλλη γιατι νιωθω πιο δυνατος εδω μεσα...;;;

Homo Ludens είπε...

@ ΠΡΕΖΑ TV: Εδώ μέσα; Εννοείς στην εικονική πραγματικότητα; Γιατί εκεί έξω μόλις αυτοπροτάθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για πρωθυπουργός της Ελλάδας το 2010...

Nikos Fotakis είπε...

Καλά, ηρέμησε. Δεν γίνεται να τα βάζεις με όλους ταυτόχρονα.

Ανώνυμος είπε...

fate tora venizelo

ci είπε...

Είναι παρόμοιο με το γνωστό πια "εδώ μέσα (μπλογκς) είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας" - όταν ούτε καν για το σύνολο των Ελλήνων χρηστών Ιντερνετ δεν μπορεί κανείς να το πει αυτό.
Απλά μεταξύ μας τα λέμε και συμφωνούμε, όσο νόημα έχει το "μας".

Homo Ludens είπε...

@ zelig: Με κανέναν δεν τα έβαλα. Απλώς επισημαίνω για μία ακόμη φορά πόσο αυτιστική είναι η ελληνική blogόσφαιρα (κυρίως για να χρησιμοποιήσω αυτόν τον εμετικό όρο "blogόσφαιρα", που είμαι σίγουρος ότι σε τρελαίνει!)

gerasimos είπε...

Όπως πάνε οι συνταξιούχοι στα καφενεία με πρεφούλα και τα λένε έτσι και οι bloggers καθόμαστα στα πισιά μας και τα λέμε. Είναι κανείς για χαρτάκι;

Nikos Fotakis είπε...

Έχεις δίκιο Homo Ludens. Η λέξη μπλογκόσφαιρα είναι εμετική.
Η λέξη μπλογκοπρέφα όμως, που υπάρχει εν σπέρματι στο σχόλιο του Γεράσιμου, μου φαίνεται ιδιοφυής!

Mantalena Parianos είπε...

Καρασυμφωνάω, άνθρωπε.

Στα Νέα όμως, όπου απ' ορισμένους bloggers ("τους πιο δραστήριους" όπως τους αναφέρει το δημσίευμα - χι χα χε χο) ζητήθηκε να δημοσιεύσουν τις απόψεις τους, ο γενικός τίτλος ήταν "Το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΛΠΗ".

Πιο γελοίο δεν θα μπορούσε να είναι.
"Κόμμα";

Άντε παιδιά, και στη Βουλή.

Homo Ludens είπε...

Πες τα ρε Μανταλενόπουλο, γιατί εσένα φοβόμουν περισσότερο απ' όλους...

Mantalena Parianos είπε...

Μη φοβάσαι ρε.
(Αυτό είναι δέσμευση που θα γίνει πράξη.)


Α! Και για να μην ξεχνιέμαι: Όπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος, λέμε.

:)

Homo Ludens είπε...

@ Mantalena: Επίσης, το "Κόμμα" ήταν για να βγει ωραίος ο τίτλος. Που ως τίτλος, για τα ΝΕΑ μια χαρά μου κάνει. Του χώρου είσαι κι εσύ, μη μου πεις ότι μια ζωή έβγαζες μόνο ευφάνταστους και με δεύτερο και τρίτο επίπεδο τίτλους. Και οι "εύκολοι" κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά!