18 Σεπ 2007

Βενιζέλος - Παπανδρέου: 1-1

Είχα υποσχεθεί ότι θα σταματήσω την πολιτικολογία, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι δεν ξεκίνησε καλά καλά η κούρσα της διαδοχής και ήδη έχει ξεκινήσει ο βρόμικος πόλεμος:
  • από τη μια άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν τα sms και τα email που πληροφορούν ότι το πραγματικό όνομα του Βενιζέλου είναι "Τούρκογλου" (ε βέβαια, αν έχεις φιλοδοξία να γίνεις αρχηγός κράτους, το "Τούρκογλου" είναι ένα εμπόδιο. πάλι καλά που δεν διάλεξε το Παλαιολόγος ή το Υψηλάντης).
  • κι από την άλλη, ήρθε σήμερα με συνομωτικό ύφος ηλικιωμένος φίλος μου να μου πει για το γιο του Γιωργάκη, που τον έκανε όταν ήταν πολύ νέος και που τον έχουν κρυμμένο για κάποιο λόγο.
ζουμε μεγάλες στιγμές.

10 σχόλια:

Homo Ludens είπε...

"E βέβαια, αν έχεις φιλοδοξία να γίνεις αρχηγός κράτους, το 'Τούρκογλου' είναι ένα εμπόδιο".
Όχι αν έχεις φιλοδοξία να γίνεις αρχηγός του κράτους που λέγεται Τουρκία. Ή Τουρκική Δημοκρατία της Κύπρου...

Giannis είπε...

καλα ρε σεις... σας ζηλεύω. Περνάτε τέλεια κάτω Ελλάδα

Μιλάμε δε βαριέστε ποτέ..όλο κάτι θα γίνει για να έχετε να ασχολείστε.

Thats no right at all.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για τεράστια ξεφτίλα για όσους το αναπαράγουν.Υπάρχουν συγγενείς του Βενιζέλου στην περιοχή Κύμης Ευβοίας όπου και συναντιέται το όνομα σε πολλές οικογένειες.
Ο Βενιζέλος δεν ήταν προσφυγικής καταγωγής από Μικρά Ασία αλλά από την Ευβοια από όπου έφυγε ο πατέρας του για να πάει στη Θεσσ/κη.

Υ.Γ.1Επίσης 85 έτη μετά Μικρασιατική Καταστροφή το θέμα όπως ψευδώς ετέθη είναι απιστευτη προσβολή για όλους τους μικρασιατικής καταγωγής Έλληνες.
Υ.Γ. 2 Προφανής η πολιτική στόχευση μέσα από το Πασοκ από κυκλους Γιωργάκη

Ανώνυμος είπε...

Ο Μπενίτο είναι αλλαζονικός και αντιαισθητικά χοντρός. Θα τον ψηφίσω μόνο αν χάσει 20 κιλά μέχρι τις εκλογές. Ο Γιωργάκης είναι αδύνατος. Θα τον ψηφίσω μόνο αν πάρει 10 κιλά μέχρι τις εκλογές. Αν τίποτα από τα δύο δεν συμβεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, θα ψηφίσω την τρίτη υποψήφια. Αν συμβούν και τα δύο, στον πρώτο γύρο θα ψηφίσω Μπενίτο και στον δεύτερο (αν υπάρξει τέτοιος και δεν τον έχει φάει και αυτόν ο χοντρός, καθότι τρώει κάθε γύρο που βρίσκει) Γιωργάκη. Είμαι ξεκάθαρος, δεν βρίσκετε; Αφού η μονομαχία είναι τελείως προσωπική, απολιτίκ και απολίτιστη, δεν δικαιούμαι και εγώ με την σειρά μου να έχω παρεμφερή και συναφή κριτήρια επιλογής;
Καλή όρεξη σύντροφοι.

Ανώνυμος είπε...

Ρεσάλτο προς την καρέκλα
Εξάρτηση από λίγους
Περιφρόνηση προς τους πολλούς
Άκρατη αυταρέσκεια μέχρι παράνοιας

Η αλαζονία και η κυνικότητα είναι χαρακτηριστικά του ανθρώπου που γνωρίζει την τιμή κάθε πράγματος αλλά δεν καταλαβαίνει την αξία κανενός.
Η αρχομανία είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου με μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά με χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Η αμετροέπεια είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που δεν έχει υπομονή.
Η αρπακτική διάθεση είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που δεν έχει αρχές.
Η έλλειψη αλληλεγγύης στους συντρόφους σου σε μια δύσκολη στιγμή είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που δεν διστάζει να περιφέρει την μωροφιλοδοξία του.
Η έλλειψη καθαρών πολιτικών θέσεων είναι χαρακτηριστικό του ελεγχόμενου πολιτικού που τα θέλει όλα χωρίς να προσφέρει τίποτα στον λαό (αλλά μόνο στους πάτρονές του).
Η ροπή προς την υπερβολή είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που νιώθει συνεχή έλλειψη αναγνώρισης από τους άλλους.
Συμπέρασμα: Η χωρίς μέτρο, αρχές και αξίες λυσσασμένη εφόρμηση προς όποιο αξίωμα καταδεικνύει άνθρωπο κατώτερο των περιστάσεων ο οποίος θα καταστεί στο μέλλον μοιραίος και θλιβερός, ιδίως για όσους τον στήριξαν και πίστευσαν σε αυτόν.

Μακριά από τηλεκατευθυνόμενους κανίβαλους ψευδοσωτήρες

Ανώνυμος είπε...

Αλλάζουν τα δεδομένα στο κομματικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ. Μετά την αποτυχία εφαρμογής του σχεδίου κατάληψης «με ρεσάλτο» του Κινήματος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καψής, από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος είχε ετοιμαστεί από καιρό για να είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι εγκέφαλοι του παρασκηνίου το ξανασκέφτονται.
Ο στόχος παραμένει ίδιος: Η ανατροπή του Γιώργου Παπανδρέου και η αντικατάστασή του με κάποιον δικό τους άνθρωπο. Γι αυτό και ο Γιώργος υπονομεύθηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και είναι χαρακτηριστικό πως έκανε τρία χρόνια στην ηγεσία του Κινήματος για να δει ένα πρωτοσέλιδο υπέρ του στις θεωρούμενες φιλικές προς αυτόν εφημερίδες.
Την ίδια στάση ή μάλλον χειρότερη κράτησαν και τα «φιλικά» κανάλια, τα οποία μεγέθυναν οτιδήποτε δεν πήγαινε καλά στο ΠΑΣΟΚ, είτε αυτό ήταν σημαντικό είτε ασήμαντο, ενώ την ίδια στιγμή κατάπιναν "την κάμηλο" της κυβερνητικής ανικανότητας και της επίθεσης στα λαϊκά εισοδήματα.
Το σκηνικό της υπονόμευσης συνεχίστηκε μέχρι τις εκλογές, ώστε να είναι σίγουρη η έκβαση της εκλογικής διαδικασίας και να μπορέσουν, στη συνέχεια, να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ήθελαν.
Πρώτη τους επιλογή, για διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πρωταγωνιστής της εσωστρέφειας με τη βοήθεια και του Γιάννη Πρετεντέρη. Ο οποίος έθετε κάθε φορά, από «Το ΒΗΜΑ» το θέμα γύρω από το οποίο θα κινούνταν η κριτική των βουλευτών κατά της ηγεσίας, καθώς οι βουλευτές έχουν εθιστεί στο να ξεκινούν τη μέρα τους διαβάζοντας την πρωινή εφημερίδα του Λαμπράκη και ειδικότερα τις στήλες «Πανδώρα», «Βηματοδότης» και τη στήλη του Πρετεντέρη.
Από κοντά και το συγκρότημα Μπόμπολα, με το «Έθνος» και το Μέγκα (στο οποίο εκείνος καθορίζει τη γραμμή) και έχει μεγάλα συμφέροντα στα δημόσια έργα και άνθρωπό του στην κυβέρνηση Καραμανλή, από την οποία συνεχίζει να παίρνει όλα τα μεγάλα έργα, τον Γιώργο Σουφλιά. Ο οποίος "τα έχει βρει" και με τον Λαμπράκη.
Λαμπράκης και Μπόμπολας, στα 3,5 χρόνια που ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκαν αρκετές φορές μαζί του.
Τα θέματα που συζητούσε μαζί τους αφορούσαν… τις ασθένειες στον τρίτο κόσμο, το AIDS, την καρέτα-καρέτα κλπ, κάνοντας έτσι σαφές πως δεν είχε καμία πρόθεση να συζητήσει θέματα διακυβέρνησης και συμφωνιών ανάθεσης έργων ή ρύθμισης των τεράστιων χρεών τους, που θα ισοδυναμούσε με χάρισμα.
Για όλα αυτά τα θέματα, οι «εκδότες του δημοκρατικού χώρου», είχαν πολύ καλύτερη συνεργασία με τον Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο "τα βρήκαν" και αναβαθμίστηκαν από «νταβατζήδες» σε έντιμους επιχειρηματίες. Ο Καραμανλής δεν είχε πρόβλημα "να τα βρει μαζί τους", κατά τη λογική «η δουλειά να γίνεται κι εγώ να είμαι στην εξουσία».
Οι δύο εκδότες ασκούν μεγάλη επιρροή σε αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον Χρ. Λαμπράκη να επηρεάζει περισσότερους βουλευτές απ΄ ότι ο Γ, Μπόμπολας. Η επιρροή του πρώτου ασκείται σε βουλευτές που έχουν στηρίξει και τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο δεύτερος έχει προτιμήσει το «εκσυγχρονιστικό» στρατόπεδο.
Το σχέδιο αφορούσε στη γρήγορη κατάληψη του ΠΑΣΟΚ, μέσω, πάντα, δημοκρατικών διαδικασιών , τις οποίες θα κατεύθυναν τα στελέχη που εκείνοι επηρεάζουν. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Βενιζέλος και οι δικοί του εκθείασαν την απόφαση του Γ. Παπανδρέου να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου.
Ο Γιώργος κατάλαβε γρήγορα(μετά την...σφαλιάρα) "που πηγαίνει το πράγμα" και άλλαξε έγκαιρα στάση, παραπέμποντας σε ευθετότερο χρόνο την όλη υπόθεση.
Από τη στιγμή που η εξ΄ εφόδου κατάληψη του Κινήματος δεν πέτυχε, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, άρχισε να αντιμετωπίζεται ως «καμένος», όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Το σχέδιο, πάντως, της αντικατάστασης του Γιώργου δεν άλλαξε, παρά το ότι ο Σταύρος Ψυχάρης, που θεωρείται ότι κινεί τα νήματα, με το δικό του ιδιόμορφο τρόπο, λέει, πλέον, για τον Βαγγέλη ότι «δεν έχει έρμα».
Η αποδοχή της μετάθεσης των διαδικασιών για την ανάδειξη Προέδρου για το Νοέμβριο, από μέρους του Β. Βενιζέλου, αποτελεί έμμεση αναγνώριση της αποτυχίας του αρχικού σχεδίου. Αυτό που δεν κατάλαβε το πληθωρικό, κατά τα άλλα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είναι ότι η μετάθεση δεν λειτουργούσε υπέρ του αλλά εναντίον του.
Γνωρίζοντας την εξέλιξη των πραγμάτων από την προηγούμενη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Χρ. Λαμπράκης, από «Τα ΝΕΑ», ανήγγειλε, την ημέρα της συνεδρίασης, τις διεργασίες για τη δημιουργία «τρίτου πόλου».
Ήταν, ίσως, ο λόγος για τον οποίο ο Β. Βενιζέλος συμφώνησε στη μετάθεση, θεωρώντας, ίσως, ότι θα έχει χρόνο να το ξανασυζητήσει. Ίσως να είναι και ο λόγος για τον οποίο εμφανίσθηκε εκνευρισμένος στη συνεδρίαση του οργάνου, στη διάρκεια της οποίας, όπως αναφέρθηκε, είχε συμπεριφορά τηλεοπτικού δημοσιογράφου, σχολιάζοντας τους πάντες και τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς να παρουσιάσει ο ίδιος τις θέσεις του.
Την ίδια μέρα εκνευρισμένος εμφανίσθηκε και ο Α. Λοβέρδος, ο οποίος «βγήκε» σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, για να υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζεται από τη δεξιά.
Η ουσία είναι ότι αναζητείται η «τρίτη λύση», η οποία, αν δεν υπάρξει άλλος τρόπος, θα αναδειχτεί μέσα από μια όξυνση της αντιπαράθεσης Παπανδρέου-Βενιζέλου, η οποία θα υποστηριχθεί ότι απειλεί με διάσπαση το ΠΑΣΟΚ, ώστε να εμφανιστεί ως ενωτική και υπεράνω «προσωπικών διαφορών», η λύση που θα έχει ετοιμαστεί στο παρασκήνιο.
Η λύση αυτή περιλαμβάνει, εναλλακτικά, δύο ονόματα. Της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία έχει την υποστήριξη του συγκροτήματος Μπόμπολα και του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος στηρίζεται από το συγκρότημα Λαμπράκη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ένας από τους δύο θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Όσο ο Γιώργος στέκεται όρθιος και οι επιθέσεις που δέχεται δεν τον ρίχνουν στο «καναβάτσο», οι επιλογές μπορεί να αλλάζουν μέχρι να βρεθεί τρόπος να γονατίσει ή να το πάρουν απόφαση ότι δεν πρόκειται να επιβάλουν τη λύση της αρεσκείας τους.

Homo Ludens είπε...

Ωραία όλα αυτά. Τώρα μπορείτε παρακαλώ να πάτε να κάνετε την προπαγάνδα σας κάπου αλλού πριν αυτοκτονήσουν οι αναγνώστες του "Πο Πο Culture";

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα για να αυτοκτονήσουν τα έγραψα και όχι για προπαγάνδα!!! Αλλά καλύτερα να τα διαβάσουν πρώτα πριν πηδήξουν από την γέφυρα με την πέτρα στο λαιμό (έτσι και αλλιώς θα πηδήξουν μετά είτε τα διαβάσουν είτε όχι)

Ανώνυμος είπε...

Το ερώτημα είναι θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανήκει μόνο στον αρχηγό και αυτός θα έχει βασικό χαρακτηριστικό ότι είναι αντι-καραμανλής ή ένα ΠΑΣΟΚ πολιτικό φορέα, όπου γίνεται συζήτηση, παραγωγή πολιτικής και το οποίο ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει γιατί το εμπιστεύεται και όχι γιατί θέλει να ξεφορτωθεί τη ΝΔ. Δυστυχώς ο Βαγγέλης με τη συμπεριφορά του απέδειξε ότι εξυπνάδα, ικανότητα δε σημαίνουν απαραίτητα και καλός χαρακτήρας.
Από την άλλη δεν καταλαβαίνω, γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται χαμένος? Παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ πριν 3,5 χρόνια με 15 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ. Σε 3,5 χρόνια τη διαφορά την έκανε εντελώς μόνος και με πόλεμο από τα μέσα 4 μονάδες. Ε όχι και χαμένος.... Εμένα πάντως μου αρέσει ένας πρόεδρος που δε θα έχει τον Πρετεντέρη για Ρουσσόπουλο, ούτε θα είναι όμηρος και μαριονέττα των media. Θέλω έναν πρόεδρο που να είναι συμμέτοχος στη συμμετοχική δημοκρατία και μπροστάρης στη δίκαιη κοινωνία.

Ανώνυμος είπε...

Quiz για χοντρά γέλια και όχι μόνο για Πασόκους:


Ο Λαλιώτης τι σχέση έχει με τον Λαμπράκη;
1. Του κουβαλάει τις βαλίτσες.
2. Είναι φίλοι από χρόνια.
3. Ο ένας λέει και ο άλλος επαναλαμβάνει.
4. Δεν μπορώ να αποκαλύψω την ιδιαίτερη σχέση τους.


Ο Γ.Παπανδρέου θα επανεκλεγεί Πρόεδρος του Πασόκ;
1. Ναι, θα κάνει περίπατο αν σκοτώσει τον χοντρό.
2. Ναι, τα ψηφοδέλτια βρίσκονται ήδη μέσα στην κάλπη.
3. Όχι, θα τον λιώσει ο χοντρός πέφτοντας πάνω του.
4. Εύκολα, το μαγαζί είναι δικό του.


Ο Ε.Βενιζέλος θα καταφέρει να αρπάξει την καρέκλα του Γιωργάκη;
1. Ναι, θα την βουτήξει ο Νεονάκης και θα του την δώσει.
2. Ναι, αφού πρώτα τον ισοπεδώσει με την κοιλιά του.
3. Όχι, ο Γιωργάκης έχει αλυσοδεθεί πάνω της.
4. Όχι, την έχει κρύψει η Μάργκαρετ στο Καστρί.


Μετρήστε ελεύθερα την μαλακία που δέρνει το Πασόκ:
1. Είναι αδύνατον να μετρηθεί κάτι απροσμέτρητο.
2. Για να μετρήσω τέτοια μαλακία πρέπει να είμαι και εγώ μαλάκας, άστο.
3. Για ποιά μαλακία μιλάς, δεν υπάρχει (Πασόκ).
4. Δεν είναι μαλακία, είναι δώρο θεού.


Ο Βενιζέλος είναι γεννημένος για πρωθυπουργός;
1. Έτσι του είπαν οι νταβατζήδες και το πίστεψε.
2. Έτσι είπε στους νταβατζήδες και αυτοί τον πίστεψαν.
3. Όχι, μόνο για λατζέρης.
4. Φυσικά, αφού λέγεται Βενιζέλος.


Ο Γιώργος θα καταφέρει να γίνει ποτέ πρωθυπουργός;
1. Ναι, αν πέσει ατομική βόμβα στο Μαξίμου.
2. Ναι, του το'πε και η μαμά του.
3. Φυσικά, αν πάθουμε όλοι παράκρουση.
4. Εννοείται, είναι γιος του Ανδρέα.


Τι θα κάνετε στις εσωπασοκικές εκλογές της 11ης Νοεμβρίου;
1. Θα φύγω απ' την Ελλάδα.
2. Θα αυτοκτονήσω.
3. Θα ψηφίσω Πάγκαλο.
4. Θα γίνω ΝΔ


Πότε θα ξαναγίνει το Πασόκ κυβέρνηση;
1. Σε 22 χρόνια.
2. Σε 30 χρόνια.
3. Ποιό Πασόκ απ' τα δύο;
4. Ποτέ, θα διαλυθεί.


Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007;
1. ΝΔ γιατί είμαι εκ γενετής καθυστερημένος.
2. Πασόκ γιατί δεν πήγα ούτε Νηπιαγωγείο.
3. Σύριζα γιατί μου αρέσουν οι "ιδιαιτερότητες".
4. Ήθελα να ρίξω ΚΚΕ, αλλά κατά λάθος ψήφισα ΛΑΟΣ, δεν είναι τα ίδια σκατά έτσι και αλλιώς;


ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΘΕΙΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΦΤΙΑΞΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ QUIZ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΦΤΙΑΞΤΕ QUIZ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ