14 Σεπ 2007

Οι ξανθές το γλεντάνε - Μέρος 2ον

Την ύπαρξη της Ρένας Δούρου μου τη γνωστοποίησε ένας πολύ καλός μου φίλος, που ψηφίζει με συνέπεια όλα τα παράγωγα του ΚΚΕ εσ. "Είναι ωραία γκόμενα", ήταν νομίζω τα ακριβή του λόγια "αλλά είναι και σοβαρή, ξέρει τι λέει". Ήταν οι περασμένες βουλευτικές εκλογές, εγώ δεν κατάφερα να την πετύχω πουθενά στα κανάλια, και θεώρησα απλώς ότι ο φίλος μου φύρανε και κόλλησε με μια ξανθιά που στενοχωριέται που δεν γεννήθηκε νωρίτερα, να είναι στο Ρήγα της μεταπολίτευσης.
Φέτος, η Ρένα Δούρου πλασάρεται περίπου ως η Εύα Καϊλή του ΣΥΡΙΖΑ (παραλίγο να το γράψω πάλι "σύρΡιζα"). Λάθος. Γιατί, αφ' ενός μεν, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει να ευδοκιμήσει αυτός ο ανθρωπότυπος (δεν έχω το χώρο να το αναπτύξω τώρα αυτό), κι αφ' ετέρου, αρκεί να διαβάσεις το υλικό που απαρτίζει το blog της (δημοσιεύματα της τελευταίας τετραετίας, από διάφορα έντυπα, κατά κύριο λόγο) για να καταλάβεις ότι, στην ουσία η Ρένα είναι ένας θηλυκός Αλέξης Τσίπρας (κι αυτός είναι ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιώ με τον πιο ουδέτερο τρόπο): οι αναφορές της είναι οι γνωστοί "τσιπρισμοί" που επανέφεραν στο προσκήνιο το Συνασπισμό - κινήματα, διαδηλώσεις, αντιπαγκοσμιοποίηση, γενιά των 700 ευρώ, ελεύθερο κάμπινγκ στα νησιά, και η δυστυχία να μένεις με τους γονείς σου. Είναι, επίσης (ωστόσο;) καταρτισμένη, περισσότερο από τους περισσότερους που βγαίνουν να μιλήσουν τον τελευταίο καιρό. Και σε τελική ανάλυση, προτιμώ μια Ρένα Δούρου, από όλους αυτούς τους Βούτσηδες, Χουντήδες, Λαφαζάνηδες, Δραγασάκηδες, και δε συμμαζεύεται που αποτελούν το Συνασπισμό (και συγγνώμη αν ξέχασα κανέναν).

Άσε που λέγε-λέγε, με έχει ψήσει ο φίλος μου...

υγ. Νομίζω ότι η φωτογραφία την αδικεί - αλλά δεν βρήκα άλλη. Εκτός από αυτή που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή το Θέμα.

15 σχόλια:

Homo Ludens είπε...

Όχι ότι η Εύα Καϊλή είναι καμμιά θεά. (Βασικά, έχει υπέροχο πρόσωπο, αλλά κι έναν ελεεινό κώλο). Ωστόσο, η Ρένα Δούρου απέχει τρεις Φουστάνους από τα να μπορεί έστω και να σκεφτεί ότι είναι η Εύα Καϊλή του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, λόγω εμφάνισης δεν λέει να την ψηφίσεις, θα γελά ο κόσμος. Για τον άλλο λόγο που θες να την ψηφίσεις ("θηλυκός Αλέξης Τσίπρας"), ουδέν σχόλιον...

Homo Ludens είπε...

Επίσης: Τι ακριβώς "γλεντάνε" η Εύα και η Ρένα; Εγώ τις φαντάζομαι τις κακομοίρες τίγκα στο άγχος τώρα να παίρνουν τηλέφωνα τα υψηλόβαθμα στελέχη μπας και μάθουν καμιά έγκυρη κρυφή δημοσκόπηση για την περιφέρειά τους... (την εκλογική, όχι τον κώλο τους)

Nikos Fotakis είπε...

α. Ποιος σε διόρισε επιτροπή προεκλογικών καλλιστείων;
β. Δεν θα την ψηφίσω ούτε για τον ένα λόγο, ούτε για τον άλλο - ανάθεμα κι αν ήξερα για ποιο λόγο. Άσε με στον πόνο μου, σε παρακαλώ.

Nikos Fotakis είπε...

Τίποτα δε γλεντάνε, είναι φόρος τιμής σε μια παλιά συλλογή ερωτικών διηγημάτων της Έλσας Ροζάκη (νομίζω ψευδώνυμο, δεν θυμάμαι τίνος).
Το χρησιμοποιώ για να υπονοήσω το πώς επιστρατεύεται το σεξ απίλ (έστω, το ελεύθερο κάμπινγκ) στην προεκλογική περίοδο.
Και γιατί, οι εκλογές είναι, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αφόρμή για γλέντι.
Εν πάση περιπτώσει, μόλις έκλεισα τεύχος, δεν έχω κοιμηθεί καθόλου, κακώς κάθομαι και ανεβάζω post.
Θα τα αφήσω λίγο, να εξευτελιστώ όσο με παίρνει και μετά θα τα κατεβάσω.
Προσεχώς: Django Weekend.

Homo Ludens είπε...

Δεν έχεις να κατεβάσεις τίποτε. Ό,τι γράφεται εδώ, δεν ξεγράφεται. Scripta manent.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ποσα blogs της μιας ημερας εχουν βγει αυτες τις μερες;;;;

bidibis είπε...

Ωραίο το θέμα με της ξανθιες

σας ενημερώνω ότι σύντομα ερχεται προς τα κάτω ένα νεο ξανθόξ ταλεντάκι απο την Καστοριά

Τώρα μιλάει στο τοπικό καναλι. ειναι πιο ωραία απο τη φωτο

bidibis είπε...

Είχαμε και εμείς μια ταλεντάρα που θα κετέβαινε αλλά την υπέσκαψε μια αχώνευτη και μεσόκοπη από την Κ και μπήκε στη θέση της

Αυτή που σας λέω ανταγωνιζόταν και τη Ράπτη αμα γούσταρε

bidibis είπε...

εδώ είναι η κακιά

bidibis είπε...

Και αυτό είναι το site της κοντοστούπας

http://www.nanopoulou-anna.gr/main2.htm

Homo Ludens είπε...

@ bidibis: Τώρα μάλιστα! Αυτό ήταν ρεπορτάζ. Ονόματα, φωτογραφίες, λεπτομέρειες... Ούτε στην Ελευθεροτυπία να δούλευες!

Nikos Fotakis είπε...

@bidibis: είσαι θεός

bidibis είπε...

Δε μου είπατε όμως, ποια προτιμάτε από όλες. Η δικιά μου η εορ η έλσα δηλαδή δεν είναι καλύτερη από όλες;

zelig εσύ μάλλον είσαι Ινδιανός. Μάλλον ο μάγος της φυλης


Που τέτοια τύχη homo μου. Πολύ θα ήθελα να συνυπογράφω τον Ιό αλλά εμένα δε με προσλαμβάνουν ούτε στον Κήρυκα του Ξενού Νερού Φλωρίνης. Άντε τώρα με τέτοια προσόντα να να βρεις δουλειά σε έναν κολοσσό σαν την Ελευθοροτυπία.

Πάντως και το ΛΑΟΣ πρέπει να έχει κατεβάσει ωραία γκομενάκια - και δεν εννοώ μόνο την Έφη Σαρρη

Nikos Fotakis είπε...

Ποια γκομενάκια εννοείς;
Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε;

gerasimos είπε...

Nομίζω ότι αν όλες οι νέες και εμφανίσιμες υποψήφιες έσκυβαν περισσότερο πάνω στα προβλήματα του λαού (όπως η νέα μας στη φωτογραφία στο τέλος) θα έβρισκαν άλλου είδους ανταπόκριση. :-p