14 Σεπ 2007

Οι ξανθές το γλεντάνε - Μέρος 1ον


Γνώρισα την Εύα Καϊλή σε κάποια από τις εκδηλώσεις του Mega - αν θυμάμαι καλά, ήταν λίγο καιρό πριν βγει στο δελτίο ειδήσεων, τότε που κυκλοφορούσε η φήμη ότι της έκαναν εντατικά μαθήματα παρουσίασης, με σκληρές προπονήσεις. Της άρχισα την πλάκα: "τι πας να κάνεις, ξέρεις πού μπλέκεις" και τέτοια χαζά. Κρυάδες. Στην πορεία της συζήτησης τη συμπάθησα, κυρίως γιατί δεν μου φάνηκε ότι διαθέτει δεύτερο επίπεδο. Δεν είναι δηλαδή η κλασική ξανθιά killer, είναι ακριβώς αυτό που βλέπεις. Ένα κορίτσι με μεγάλα μάτια, που προφανώς πιστεύει αυτό που κάνει - μια κλασική Πασπίτισα, που θυμάται να πηγαίνει με τον πατέρα της στις ομιλίες του Αντρέα (προσοχή, δεν ξέρω αν αυτή είναι η αληθινή εικόνα, είναι μια εικόνα τυπικής πασπίτισας που έχω στο μυαλό μου). Έκτοτε ξαναβρεθήκαμε σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, και είναι πάντα καλόκαρδη κι ευγενική (δηλαδή το αντίθετο από ό,τι κυκλοφορεί στα κανάλια).
Στο δελτίο πάλι, ήταν καλύτερη από ό,τι περίμενα - αν και για να είμαι ειλικρινής, ως άνθρωπος που ασχολείται με το γράψιμο, δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποια δημοσιογραφικά αντανακλαστικά είναι απαραίτητα για να παρουσιάσεις ένα δελτίο.
Θεωρώ με άλλα λόγια ότι, τόσο στην πολιτική της απόπειρα, όσο και στη δημοσιογραφική (τέλος πάντων), η Εύα Καϊλή έχει δαιμονοποιηθεί περισσότερο από ό,τι πραγματικά της αξίζει. Υφίσταται ένα είδος σεξισμού, πολύ περίεργο. Αρκεί να μπει κανείς στο προεκλογικό της blog για να δει με τι λύσσα της επιτίθενται διάφοροι αργόσχολοι - ούτε ο Λαλιώτης ο ίδιος να ήταν, με ξανθιά περούκα (ωραία εικών!). Και κυρίως, το συνδυασμό δυναμισμού και coolness με τον οποία απαντά η ίδια.
Όχι ότι υπήρχε ποτέ περίπτωση να την ψηφίσω, βέβαια.
Αφ' ενός μεν δεν ψηφίζω στη Θεσσαλονίκη.
Αφ' ετέρου δεν με βλέπω να ψηφίζω ποτέ ΠαΣόΚ.
Απλώς νιώθω μια περίεργη ανάγκη να την υπερασπιστώ, τρέχα γύρευε γιατί - γερνάω, μάλλον...

6 σχόλια:

Homo Ludens είπε...

Αν έχεις το Θεό σου! Ούτε της Καϊλή φωτογραφία δεν ανεβάζεις πια; New Yorker μου το κατάντησες το blog!

Homo Ludens είπε...

A, έβαλες τελικά...

Nikos Fotakis είπε...

Αν ήταν New Yorker θα έβαζα σκιτσάκι...
Επίσης για κάποιο λόγο νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο post που θα μετανιώσω...

Homo Ludens είπε...

Μπορείς και να μετανιώσεις το "Οι ξανθιές το γλεντάνε - Μέρος 2ον"

Nikos Fotakis είπε...

Δύο post - μπούμερανγκ. Ούτε ο Django δεν με ξεπλένει πια.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ zelig αυτό το "δεύτερο επίπεδο" θα ήθελα κι εγώ να το δω...

Θάνος