15 Σεπ 2007

Κατίνα, σαλαμάκι!


Ήδη πριν από τις φωτιές σκεφτόσουν να ρίξεις ψήφο διαμαρτυρίας, τώρα όμως το θεωρείς περίπου υποχρέωσή σου να μαυρίσεις τα δύο μεγάλα κόμματα και να διαλύσεις έτσι τον δικομματισμό στα εξ ων συνετέθη. Το γεγονός όμως ότι έτσι φαίνεται να υπακούς στα κελεύσματα της Αλέκας σε κάνει να νιώθεις περίεργα, ενώ δεν έχεις καμία εμπιστοσύνη ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε στο ΛΑΟΣ, τόσο για τη μετεκλογική τους συμπεριφορά, όσο για το ότι έχουν τα πιο γελοία ονόματα στο σύγχρονο πολιτικό παιχνίδι (μαζί φυσικά με το ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α., την Ενωμένη Αντικαπιταλιστική Αριστερά, που διάλεξε αυτό το όνομα για να ξεχωρίζει από την άλλη, την φιλοκαπιταλιστική ομόλογή της).
Σκέφτηκες σοβαρά να απόσχεις, αλλά μετά θυμήθηκες πόσο λίγο ενδιαφέρει τα κόμματα και τα κανάλια το ποσοστό της αποχής – σχεδόν το παραβλέπουν. Όχι, θέλεις η ψήφος σου να πιάσει τόπο - αν όχι στη βουλή, τουλάχιστον στην κάλπη. Θα ρίξεις άκυρο. Όχι οποιοδήποτε άκυρο όμως: όπως ξέρουν οι αντιεξουσιαστές με χιούμορ, το καλύτερο άκυρο ψηφοδέλτιο το προμηθεύτηκες από το μπακάλικο της γειτονιάς σου – ή από τον πάγκο με τα αλλαντικά του σούπερ μάρκετ. Ζήτησες από τον κυρ-Μήτσο να σου κόψει μερικές πολύ λεπτές φέτες πάριζα, ή σαλαμάκι (κατά προτίμηση αέρος, Λευκάδας, ό,τι πιο λιπαρό μπορείς να βρεις), το τύλιξες σε μεμβράνη για τουλάχιστον μια μέρα και το άφησες εκτός ψυγείου, να ιδρώσει και να αφήσει τα λιπάκια να λιώσουν. Φροντίζοντας να μην βρομίσει ο τόπος και σε καταλάβουν, την ώρα που θα το βγάλεις από την τσέπη σου και το τοποθετήσεις στο ψηφοδέλτιο, θα ρίξεις την ζωική σου ψήφο στην κάλπη, αφήνοντας τα λάδια από το αλλαντικό να τρέξουν και να καταστρέψουν όσο περισσότερα ψηφοδέλτια γίνεται. Μέχρι την ώρα της καταμέτρησης, η μισή κάλπη θα είναι άκυρη – και η εφορευτική επιτροπή θα σε ευγνωμονεί που έκανες τη δουλειά τους εύκολη.
Δεδομένου βέβαια ότι ο εκλογικός νόμος θέλει τα άκυρα να ευνοούν το πρώτο κόμμα, μ' αυτόν τον τρόπο, αυξάνεις τις πιθανότητες για μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ, ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ (εξαρτάται τι σου φαίνεται πιο εφιαλτικό) – αλλά δεν πειράζει: τουλάχιστον θα έχεις βγάλει το άχτι σου.

(Γράφτηκε για το περιοδικό Big Fish, της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2007)

5 σχόλια:

gerasimos είπε...

Προβλέπω να βγαίνει ο...Υφαντής με σαρωτικά ποσοστά με αυτή τη μέθοδο.

bidibis είπε...

παιδιά το πολύ 2 ποστ την ημέρα πρέπει να ανεβάζετε

σήμερα έχει και μπάσκετ και δεν προλαβαίνουμε να σας διαβάσουμε.

Homo Ludens είπε...

Μα δύο ανεβάσαμε! Το Django Weekend δεν πιάνεται. Είναι σαν το "Βιβλιοδρόμιο" των Νέων. Απευθύνεται σε ειδικό κοινό και δεν χρειάζεται να διαβαστεί την ημέρα της έκδοσής του. Το κρατάς για ολόκληρη την εβδομάδα...
(Αλλά τώρα που το λες, έχω μια ιδέα για ένα ακόμη ποστάκι!)

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σαλαμι σε ολους!!!

deceiverius είπε...

Μήπως κάτω αντί για σχολιάκια έπρεπε να λέει σαλαμάκια ??