30 Νοε 2007

Η εκδίκηση των Coldplay

Το σίριαλ «Φοίβος vs Coldplay» δεν δείχνει να έχει τελειωμό. Μετά το επεισόδιο στο Mad, με την απόλυση του Γκι Κριέφ (εδώ ο σχολιασμός του Ζαχαριάδη για το θέμα), που οι «πονηροί» αυτού του τόπου απέδωσαν σε πιέσεις της δισκογραφικής της Δέσποινας Βανδή, ένα κακόηθες e-mail κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες από mailbox σε mailbox, ξεπηδώντας στις οθόνες μας κάθε τόσο, πιο εκνευριστικά κι από εκείνο το spam ότι ο Μπιλ Γκέιτς μοιράζει λεφτά...

Οι «πονηροί» αφήνουν να υπονοηθεί (τιτλοφορώντας το mail τους «Πριν & Μετά») ότι η εικόνα στο εξώφυλλο του Nitro είναι προϊόν φωτοσοπιάς. Οι δύο φωτογραφίες βρίσκονταν στα χέρια του «Πο Πο Culture!» εδώ και αρκετές ημέρες, αλλά το blog δεν τις ανέβασε προτού κάνει το σχετικό ρεπορτάζ. Το οποίο και, φυσικά στηριγμένο σε έγκυρες πηγές, αποκαλύπτει ότι η φωτογραφία αριστερά είναι το «μετά», το (όχι και τόσο εκτρωματικό τελικά -μια χαρά είναι η κοπέλλα κι έτσι!) προϊόν της εκ του Photoshop παρέμβασης, ενώ η φωτογραφία δεξιά είναι ό,τι πλησιέστερο σ' αυτό που έβλεπε ο Κώστας Κουτάγιαρ από το σκόπευτρο της φωτογραφικής του μηχανής.

Στην εύλογη απορία «ποιος θα τολμούσε κάτι τέτοιο;» προς το παρόν δεν έχουμε απαντήσεις. Μόνο την λογική εικασία ότι πρόκειται για τους ίδιους τους Coldplay που βρήκαν έναν ποταπό τρόπο να βλάψουν τον Φοίβο για την θρυλούμενη αντιγραφή του «Clocks» τους στο «Θέλω» της Δέσποινας Βανδή. Βέβαια, αν το καλοσκεφτεί κανείς, ούτε κι αυτό πολυστέκει. Γιατί πολύ απλά τα δύο τραγούδια δεν μοιάζουν καθόλου. Όπως λέει και η ερμηνεύτρια στην συνέντευξή της στο Nitro, «η ενορχήστρωση και η αρμονία μπορεί να μοιάζουν [...] όμως "ίδιο" σημαίνει ίδιες νότες. Αν πας να παίξεις τη μελωδία του "Θέλω" και τη μελωδία των Coldplay, βλέπεις πως δεν έχει καμμία σχέση η μία με την άλλη».

Επειδή στο Nitro αυτήν την περίοδο ασχολούνται με τις ριζικές αλλαγές που θα γίνουν από το επόμενο τεύχος στην όλη φιλοσοφία του περιοδικού (διάβασε το editorial του Πέτρου Κωστόπουλου και θα καταλάβεις), η φωτοσοπιά δεν ήταν μια έξυπνη διαφήμιση για το παρόν τεύχος. Απλά δεν το σκέφτηκε κανείς τους... Άρα, αν τελικά δεν πρόκειται για δάκτυλο των Coldplay, τι άλλο μένει; Φάρσα; Αυτοδιαφήμιση κάποιου άξιου φωτοσοπά που σύντομα θα αποκαλύψει την ταυτότητά του; Παραγγελία της ίδιας της Δέσποινας για να αποδείξει ότι όντως δεν έκανε ποτέ τις πλαστικές που της καταλογίζουν -όπως δηλώνει και στην συνέντευξη στη Σόνια Καζόνι; Μπα... Προφανώς και το έκαναν οι Coldplay.

11 σχόλια:

Pitbullina είπε...

Πολύ μ'αρεσε ο σχολιασμός! Αν δεν έχεις πρόβλημα θα σε κάνω link στο επόμενο post μου για να δείξω τη φώτο. Keep up the good work!

Px

Ovelikios είπε...

Πώς το είπε? «η ενορχήστρωση και η αρμονία μπορεί να μοιάζουν [...] όμως "ίδιο" σημαίνει ίδιες νότες. Αν πας να παίξεις τη μελωδία του "Θέλω" και τη μελωδία των Coldplay, βλέπεις πως δεν έχει καμμία σχέση η μία με την άλλη».

Καλά. Και άμα παίξεις ανάποδα το CD της Δέσποινας βγαίνει ο σατανάς με τεράστια μαύρα φρύδια και τραγουδά "Δεν υπάρχει τίποτααα τίποτααα/σαν την αγκαλιααα σου/και με τα φιλιάαα σου/κάνε με να τρε-λα-θω!".

Αλλά για να δω καλύτερα. Δεν είναι ο σατανάς. Το δεσποινάκι είναι πριν την αποτρίχωση. Ρε τι θυμάμαι ο μεσήλιξ......

Nikos Fotakis είπε...

Από το πρωί σκεφτόμουν πότε θα έρθει η ώρα να ανοίξω το pc για να ανεβάσω ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - και με πρόλαβες. Χαλάλι. Ένας από τους δυο μας έβγαλε ασπροπρόσωπο αυτό το blog...

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει μωρε μια πλάκα έκανα :)

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο η όλη ιστορία να έγινε απλώς και μόνο για δύο λόγους? Πρώτον, για να πουλήσει το single της Βανδή και, δεύτερον, για να πουλήσει το Nitro τώρα που, όπως λες, ετοιμάζεται να προβεί και σε αλλαγές; Πολύ τραβηγμένο το σενάριο να έκατσε κάποιος και να έφαγε τον ατελείωτο χρόνο (και ξέρουμε ότι θέλει πάρα πολύ χρόνο)για να προσθέσει αμέτρητες ατέλειες στη Βανδή. ΕΛεος! Δεν μασάμε από ιστορίες σαν και αυτή. Προσωπικά, ούτε το cd της Βανδή θα αγοράσω, ούτε το Nitro! Και κανονικά δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σχολιάσω όλη αυτή τη βλακεία που σίγουρα ξεκίνησαν οι εμπλεκόμενοι με Βανδή - Nitro αλλά κάποιος έπρεπε να τα πει... Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!

Homo Ludens είπε...

Μα, αγαπητέ Ανώνυμε, θα έπρεπε να είχατε καταλάβει ότι εδώ στο «Πο Πο Culture!» καθόλου δεν μας αρέσει να είμαστε σοβαροί!

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι! Επιτέλους μια α-σόβαρη σελίδα! Συνεχίστε έτσι! :-)

Ανώνυμος είπε...

Θα έπρεπε να προσέχετε περισσότερο πριν εμπιστευθείτε τις πηγές του "έμπειρου ρεπορτάζ" σας, που μάλλον είναι φίλα προσκήμενες στην αγαπημένη σας Δέσποινα.

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου που γνωρίζουν πολύ καλά από Photoshop μπορούν με μια ματιά να καταλάβουν ότι το "πριν" δεν είναι καθόλου πειραγμένο και είναι απολύτως αληθές. Γελάμε με τα ανέκδοτά σας εδώ και μέρες. Καταλάβετε το. Όσο για το "μετά" που είναι 'ό,τι πιο κοντινό έβλεπε από το σκόπευτρό του ο φωτογράφος', είστε πραγματικά για γέλια. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς, ακόμη κι αν αγνοήσει τις λειάνσεις, τα glows, τα color corrections, τα κόψε ράψε του πισινού, ότι 40 χρονών γυναίκα που μόλις γέννησε το 2ο παιδί της, έχει σώμα αψεξάδιαστης 20άρας; ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΡΥΤΙΔΑ; Όταν όλοι ξέρουν ότι το γυναικείο σώμα για να επανέλθει από την εγκυμοσύνη στην πρότερη κατάσταση θέλει περί τους 12 μήνες;

Είστε αξιολύπητοι, δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Όχι γιατί γράφετε αυτές τις αηδίες. Αλλά γιατί νομίζετε ότι κάποιοι τις πιστεύουν κι όλας.

Homo Ludens είπε...

Κάτι μεταφυσικό πρέπει να συμβαίνει στον blogger και με το που τσεκάρει κάποιος το κουτάκι δίπλα στο «Ανώνυμος» όταν είναι να αφήσει σχόλιο, χάνει αυτόματα και το χιούμορ του. Ή είναι ιδέα μου;

Pitbullina είπε...

Καθόλου. Βασικά, δε μ'αρέσει η επιλογή του 'Ανωνυμου', είναι πολύ convenient για κάποιον να κράξει ή να παραφερθεί εκ του ασφαλούς, κρυμμένος πίσω από τη μάσκα κάποιου 'άγνωστου'. Θα ήταν πιο βολικό να υπήρχε η επιλογή 'private' έτσι ώστε να ξέρει ο blogger ποιος το απευθύνεται, χωρίς να το ξέρουν οι υπόλοιποι..

Anyway, πολύ πατριωτικά το πήρε ο Mr 'αξιολύπητος' από πάνω, χαβαλέ κάνουμε, ας χαλλλαρώσουμε λιγάκι..

Px

Ανώνυμος είπε...

παιδιά δυστυχώς ο ανώνυμος έχει δίκιο. Το κείμενο δεν φαίνεται καθόλου χιουμοριστικό. Αυτοί που ξέρουν τι πραγματικά συμβαίνει απλά σας περνούν για χαζούς ενώ όσοι δεν ξέρουν απλά παραπλανούνται από αυτά που γράφετε.