9 Σεπ 2007

Η "αλλαγίτσα" ζει!


Από την πρώτη στιγμή που είδα την αφίσα του ΠΑΣΟΚ με το κοριτσάκι που κρατάει τη ρίζα της ελιάς, αισθάνθηκα ένα ζεστό κύμα ασφάλειας να με τυλίγει: ο Κώστας Λαλιώτης είναι πάλι ανάμεσά μας.
Απορώ με όλες αυτές τις αηδίες περί "σκληρού ροκ" - οι καμπάνιες που στήνει ο Λαλιώτης είναι κατά κύριο λόγο ξεδιάντροπα μελό: παιδάκια, γερόντια, οικογένειες, αχτίδες ελπίδας κ.ο.κ. Το κοριτσάκι με το δέντρο, δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Και πολύ περισσότερο που είναι μια σαφέστατη παραπομπή στο κοριτσάκι με τα λουλούδια από την αφίσα του 1985 - την αλλαγίτσα. Είναι προφανές ότι ποντάρει στη νοσταλγία για τα '80s (που κατά τη γνώμη μου είναι η πολιτιστική μάστιγα των ημερών μας), μια νοσταλγία που φαντάζομαι ότι τη βιώνει κι ο ίδιος πολύ έντονα.
Για κάποιο περίεργο λόγο, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, μνημονεύω συχνά την "αλλαγίτσα". Η δε γυναίκα της ζωής μου, έχει παραδεχτεί ότι ανήκε κι εκείνη σ' εκείνα τα κοριτσάκια που ζήλευαν αφόρητα εκείνη τη συνομίληκή τους που, όχι μόνο στόλισε με το πρόσωπό της ολόκληρη την επικράτεια, αλλά βρέθηκε να παίζει ρόλο guest star στην κορυφαία προεκλογική ομιλία του Αντρέα.
Όλα αυτά τα θυμηθήκαμε σήμερα, που κατακλυστήκαμε από τα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκαν ένθετα στις εφημερίδες, με το κοριτσάκι με την ελιά στο εξώφυλλο. Και σαν απάντηση στην απορία μας "τι να γίνεται τώρα η αλλαγίτσα", ένα ρεπορτάζ του Βήματος μας έφτιαξε την Κυριακή. Και θεράπευσε τη γυναίκα μου από την ζήλια που κουβαλούσε από μικρή...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρολογείτε; Είναι η νοσταλγία για τα '80s η πολιτική μάστιγα των ημερών μας; Πού ζείτε; Ξεζατζέψτε λίγο συνάδελφε!
Φιλικά