5 Δεκ 2008

Τι μπορεί να μάθει κανείς από ένα δελτίο τύπου

Η Μαρία Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και απόφοιτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έκπτωτος άγγελος (εκδόσεις Λιβάνη) και Στη σκιά του πολέμου (εκδόσεις Λιβάνη), καθώς και τα σενάρια για τις τηλεοπτικές σειρές Μια υπέροχη ζωή, Έκπτωτος άγγελος, Στη σκιά του πολέμου και Χήρες Club. Επίσης, έχει μεταφράσει τα θεατρικά έργα Στάση λεωφορείου του Ουίλιαμ Ινγκ (θέατρο Αθηνά), Λίλιομ του Φέρεντς Μόλναρ (θέατρο Σφενδόνα) και Ποπ-κορν του Μπεν Έλτον (θέατρο Αλάμπρα).


Από την πρώτη στιγμή που την είχα δει, είχα την ανάγκη να τη συνδέσω με κάτι ανώτερο από το "σύζυγος του Στράτου Τζώρτζογλου"...

2 σχόλια:

Nikos Fotakis είπε...

Έχω στο στενό περιβάλλον μου τουλάχιστον έναν άνθρωπο που πρόλαβε να διαβάσει το εν λόγω βιβλίο και να υπογραμμίσει τα αποσπάσματα που θα δώσουν χαρά στις παρέες, αν αναγνωστούν δυνατά.

Homo Ludens είπε...

Λίγα για τη Θεά! Ψάχνω τώρα να βρω ωραίες φωτογραφίες για να εμπλουτίσω το post. Η Μαρία Γεωργιάδου είναι μακράν η πιο "ανεβαστική" θεραπαινίς της υποκριτικής τέχνης εν Ελλάδι...