17 Δεκ 2008

a la maniere de "Καθυστερινή"

Αντιδημοκρατική βεβήλωση του ιερού βράχου της Ακροπόλεως
Συνέβη κι αυτό! Ακραία* στοιχεία, που επιδιώκουν τη συντήρηση της έντασης των ημερών, ανήλθαν επί του ιερού βράχου της Ακροπόλεως και κατάφεραν να διακόψουν τον μακάριο ύπνο των θυρωρών του μνημείου, για να αναρτήσουν πανό υπέρ των κινητοποιήσεων σε τέσσερις γλώσσες. (...)** Η κατάληψηΙτου ιερού βράχου εντάσσεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε ευρύτερο σχέδιο "εντυπωσιακών χτυπημάτων"*** κατά κρατικών στόχων: Επίσης, χθες, κουκουλοφόροι επιχείρησαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης στην Καισαριανή****.
*(το να αποκαλείς ακραία στοιχεία, ένα τσούρμο χαμογελαστά πιτσιρίκια, είναι το λιγότερο θλιβερό, όσο γριά γκρινιάρα κι αν είσαι)
**(παρέλειψα την αναφορά στον Υπουργό Πολιτισμού, γιατί δεν μπορούσα να βρω κάτι αντάξιό του, όποιος έχει κάποια ιδέα, είναι ευπρόσδεκτος)
***(μη ρωτάτε τι σημαίνουν τα εισαγωγικά - αν αμναφέρονται σε μια συγκεκριμένη δήλωση που εσκεμμένα κρατάμε ανώνυμη ή αν τα βάζουμε κρατώντας επιφυλάξεις για την ακρίβεια της φράσης - δεν ξέρουμε να απαντήσουμε, το μόνο που μας νοιάζει είναι να δημιουργούμε εντυπώσεις)
****(στην περίπτωση που υπάρχει αναγνώστης που δεν τρομοκρατείται με την είδηση μιας απολύτως ειρηνικής διαμαρτυρίας, που δεν προκαλεί καμία ζημιά, παραθέτουμε μια ψιλοάσχετη είδηση για να κάνουμε έναν συμψηφισμό, συνεχίζοντας την ταύτιση των εξεγερμένων πιτσιρικάδων με τους βάνδαλους που καίνε τα μαγαζάκια του κοσμάκη)
Κρίμα, γιατί μέχρι τώρα η Καθημερινή ήταν η μοναδική κάπως σοβαρή εφημερίδα της Ελλάδας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σιγα ρε παιδιά

Ανώνυμος είπε...

M' αρέσει που όλοι σ'αυτή τη χώρα απέκτησαν το Θάρρος της γνώμης τους. Ειδικά όταν είναι τόσο εύγλωτη. Συγχαρητήρια Ανώνυμε. Ελπίζω να ακούσουμε κι άλλα βαθυστόχαστα από σένα.

kostasK είπε...

Κάνεις λάθος: δεν υπάρχει κανένας συμψηφισμός στο κείμενο.
Όταν δλδ, σε κάποιο ματς γίνουν επεισόδια, ο εκφωνητής δε θα μιλήσει και για τη μπάλα που παίζεται, αλλά παράλληλα θα αναφέρει και τους χούλιγκαν? Σε εκείνη την περίπτωση τα συμψηφίζει τα δύο? όχι βέβαια. Αλλά στο κλίμα των γεγονότων -θέλουμε δε θέλουμε- ΟΛΕΣ οι αντιδράσεις των πολιτών μπορούν να γράφονται στο ίδιο κείμενο, γιατί απλά και οι δύο πλευρές "αντιδρούν" για το ίδιο πράγμα. Απλά, κάποιοι το κάνουν με κόσμιο τρόπο και κάποιοι με μολότοφ.

Επίσης, τα παιδιά από μόνα τους δεν είναι ακραία στοιχεία, αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν (και γίνεται δλδ) να ελέγχονται και να καθοδηγούνται από ακραία στοιχεία στις πράξεις τους. Άσε, που αν κρίνω και από τη "διακοπή του μακάριου ύπνου των θυρωρών", θα μπορούσε κάλλιστα να το λέει ειρωνικά το "ακραία στοιχαία".

Δεν παίρνω ποσοστά από την Καθημερινή και χέστηκα να σου πω. Όμως, ας μην κατασκευάζουμε την αλήθεια που θα θέλαμε να δούμε, έτσι απλά για να βρίσκουμε στόχους της οργής ή του θυμού μας. Κάποιος άλλος θα το εκλάμβανε ακόμα και ως εμπάθεια.