6 Μαρ 2014

Βαθμολογώντας όλες τις διασκευές του "Drunk In Love" της Beyoncé


Το “Drunk In Love” γράφτηκε πέρσι από την Beyoncé, τον σύζυγό της Jay-Z και τους Noel Fisher, Andre Eric Proctor, Rasool Diaz, Brian Soko, Timbaland, Jerome Harmon, και Boots και είναι το τρίτο κομμάτι του δίσκου που μας χάρισε απροειδοποιήτα, σαν χριστουγεννιάτικο δώρο, εκεί προς το τέλος του Δεκεμβρίου. Στην εκτέλεσή του στο “Beyoncé”, ακούγεται η ίδια με τον Jay-Z. Κατά κάποιο τρόπο, το “Drunk In Love” ήταν η, μετά από μια δεκαετία, συνέχεια του “Crazy In Love”, του τεράστιου εκείνου hit που είχαν κάνει οι Beyoncé και Jay-Z και που τόσο διασκευάστηκε στην πορεία. Είναι σαν το ζευγάρι να επιβεβαιώνει τον έρωτά του, δέκα χρόνια μετά, να λέει κάτι «σαν να μην πέρασε μια μέρα».

Κάπως έτσι και ο περιβάλλων χώρος τους, ο μουσικός, αποφάσισε –σε κάτι σαν μια σιωπηλή συνομωσία- να χειριστεί το “Drunk In Love” όπως τον προκάτοχό του στην αγάπη. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Δηλαδή, διασκευάζοντάς το με μανία. Πριν φύγει ο Φεβρουάριος του 2014, δηλαδή πριν καν κλείσουν τρεις μήνες από την κυκλοφορία του “Beyoncé”, έχουμε ήδη 9 διασκευές ή remix του κομματιού, το ένα καλύτερο από το άλλο. Κάτι συμβαίνει εδώ...

Η πιο εντυπωσιακή διασκευή είναι η πιο πρόσφατη. Αυτής της ανερχόμενης dance-pop βασίλισας της Μεγάλης Βρετανίας, της Katy B δηλαδή. Η φωνή της, δύο κοπέλες στα backing vocals, ένα πιάνο και λίγα κρουστά, σε μια βαθιά συναισθηματική μπαλάντα.
Βαθμολογία: 9 (στα 10)
Απόλαυσέ την εδώ:




Στην ίδια λογική το έχει πει ο James Blake. Αλλά με τον εντελώς προσωπικό του εκφραστικό τρόπο (που ομολογώ ότι ποτέ δεν με τρέλαινε).
Βαθμολογία: 5



Η Angel Haze θέλει να ραπάρει και να βγάλει οργή. Το σκοτώνει σε κάποια σημεία, το απογειώνει σε άλλα. (Κυρίως το σκοτώνει, όμως).
Βαθμολογία: 4



Το remix του Future δίνει περισσότερο βάρος στον «αντρικό» χαρακτήρα του κομματιού.
Βαθμολογία: 6


Ο Noel Fisher, που συνέγραψε το κομμάτι, έχει βγάλει το δικό του, «επίσημο» remix.
Βαθμολογία: 7



Από τη remixomania δεν θα έλειπε, βέβαια, ο Kanye West. Το δικό του είναι πομπώδες και εντυπωσιακό, ακριβώς όπως θα το περίμενε κανείς.
Βαθμολογία: 7

 


Αυτός όμως που εντυπωσιάζει είναι ο The Weeknd με την πραότητα τους αγγίγματός του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μάλλον το τρίτο καλύτερο, μετά το πρωτότυπο και την διασκευή της Katy B.
Βαθμολογία: 8



Ο πρώτος που ασχολήθηκε ήταν ο Diplo. Το φόρτωσε με ό,τι περισσότερο μπορούσε να πατήσει πάνω στην κονσόλα του και του άλλαξε τα φώτα.
Βαθμολογία: 4



Από ‘κει και πέρα, έχουμε το remix του Τ.Ι. Χαοτικό και καγκούρικο αναμφισβήτητα.
Βαθμολογία: 2
 


Για την ιστορία, το πρωτότυπο είναι αυτό εδώ:




(Γράφτηκε για το Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: