10 Σεπ 2007

Άλλη μια προσέγγιση του Zodiac


Έκανε τις προάλλες το σχόλιό του για την ταινία ο Zelig, αποφαινόμενος ότι τελικά η τηλεόραση είναι πλέον καλλίτερη από το σινεμά. Πήγα κι εγώ να δω το νέο πόνημα του Φίντσερ. Δεν θα καταλήξω σε κανένα βαρύγδουπο συμπέρασμα. Όχι γιατί η ταινία με ενθουσίασε. Ίσα ίσα. Κι επειδή θα χρειαζόμουν πολλή ώρα και πολύ χώρο για να κάνω σαφές τι ήταν αυτό που με χάλασε και τι ήταν αυτό που μου άρεσε, το αφήνω τελείως κατά μέρος και καταπιάνομαι με το άλλο φλέγον θέμα των ημερών -που μου το ξανάφερε στο μυαλό η παρουσίας της Χλόης Σεβινί (Chloe Sevigny) σε β' ρόλο στο "Zodiac". Η Τζένα Τζέιμσον, η μεγαλύτερη πορνοστάρ όλων των εποχών (όχι σε ηλικία, διαστάσεις στήθους ή βάθος λαρυγγιού -εμπορικά εννοώ το "μεγαλύτερη") πέταξε τα εμφυτεύματα σιλικόνης, εγκατέλειψε την βιομηχανία πορνό και τώρα σκέφτεται να το γυρίσει στο σοβαρό σινεμά -αφού περάσει πρώτα από τον ακτιβισμό και την επόμενη καμπάνια της PeTA. Στη θέση που χηρεύει, λοιπόν, θα μπορούσε εύκολα να προωθηθεί η Χλόη Σεβινί. Η φέρελπις ηθοποιός του "Boys Dont' Cry", του "Dogville", του "American Psycho", που με μία και μόνο επαγγελματική κίνηση, την παρουσία της στο ("καλλιτεχνικό πορνό") "Brown Bunny" κατάφερε να σβήσει από το μυαλό μας οποιαδήποτε εικόνα είχαμε μέχρι τότε για το πρόσωπό της και να την αντικαταστήσει με την παρακάτω:

10 σχόλια:

Wrong Guy είπε...

Εγώ πάντως διάβασα συνέντευξη της χθες που έλεγε πως και αυτή και ο Γκάλο είναι από τους συντηρητικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει.

Δεν είχα δει την επίμαχη σκηνή.

ΣΟΚ!

όχι για αυτό που είδα αλλά για τα προσόντα του Βίνσεντ!

:-0

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ουτε και εμενα με ενθουσιασε...
Βασικα δεν μπορω να πω οτι ειναι και η ταινια της χρονιας...Δηλαδη οι αλλες που θα βγουν πως θα'ναι;;;;

Nikos Fotakis είπε...

Μην ψαρώνετε -- είναι πολύ έντονη η φήμη ότι δεν είναι ο Βίνσεντ αυτός, αλλά ένας body double.
Κατά τ' άλλα, μου αρέσει που ξεκινάς από το Zodiac για να καταλήξεις εκεί που καταλήγεις αν και προσωπικά:
α. ντρέπομαι, αλλά δεν έχω δει ποτέ ταινία με την Jenna. δεν έχει τύχει, πώς το λένε - άσε που αυτές οι στιλιζαριεμένες τσόντες δεν μου αρέσουν. θέλω το πορνό μου να είναι πιο rough, χειροποίητο.
β. δεν κατάλαβα ποτέ ούτε τον Βίνσεντ Γκάλο, ούτε την Κλόι. όλη αυτή η εναλλακτική καλλιτεχνική δηθενιά με κάνει να πλήττω αφόρητα.

Nikos Fotakis είπε...

επίσης, οφείλω να καταγγείλω ότι το βιντεάκι δεν παίζει. δεν είναι γραπτό μου να δω αυτήν την περίφημη σκηνή...

Homo Ludens είπε...

@ the wrong guy: Προφανώς και είναι συντηρητικοί, όπως αποδεικνύεται από τη σκηνή που ανέβασα. Αν ήταν λίγο πιο ελευθέρων ηθών, θα είχαν κι άλλους τέσσερις-πέντε να περιμένουν τη σειρά τους πίσω από τον Γκάλο, για ένα γνήσιο γιαπωνέζικο bukkake.
@ Πρέζα TV: Μήπως ήλθε η ώρα να καταργηθεί το επάγγελμα των κριτικών κινηματογράφου;
@ zelig: Δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλει κασκαντέρ (χεχε). Ο μόνος λόγος που θα γύριζα μια τέτοια σκηνή, θα ήταν για να δείξω τα προσόντα μου -και μάλιστα χρησιμοποιώντας την Χλόη...
Επίσης, μην αρχίζεις τις καταγγελίες. Το βιντεάκι παίζει κανονικότατα. Να πας στον εργοδότη σου και να του διαμαρτυρηθείς για το κουλό σου το PC που αυτολογοκρίνεται. Αν πάλι είσαι σπίτι σου και δεν μπορείς να το δείς, να σε πληροφορήσω ότι οι υπολογιστές Pentium 386 είναι πια πασέ.

Nikos Fotakis είπε...

Πήγα στον εργοδότη μου και τα βρόντηξα - ακούς εκεί, να μην μπορώ να δω μια τσοντούλα!!!

Ανώνυμος είπε...

@homo_ludens: Οι 386 ΔΕΝ ήταν pentium

(σε ρούμπωσα, χοχοχοχοχ)

Homo Ludens είπε...

@ NERDOULAS: Intel 386 ήθελα να γράψω, αλλά να που βγήκε πιο ωραίο και έδωσε και το βήμα μέσα στο blog για να γραφτεί επιτέλους κι εδώ το συναρπαστικό ρήμα "ρουμπώνω".

Nikos Fotakis είπε...

A propos: ξέρει κανείς τι ακριβώς είναι ένας "ρούμπος";

Ανώνυμος είπε...

ρούμπος= αριθμημένη επιτυχία σε παιχνίδι.
Προέρχεται από το "ρόμβος"

Στη γλώσσα των ναυτικών ρούμπος είναι και το ανεμολόγιο.

Στη γλώσσα των νερντουλοτέκηδων, roub-os ονομάζεται οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα είναι καλύτερο από τα windows.