5 Απρ 2007

Το στατιστικό που θα λατρέψουν οι "προπονητές" της ελληνικής TV





Και μόνο το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν νική υπέρ της Ρόμα και αυτά τα θρασύτατα μ%&ν$ά από το Μάντσεστερ δεν γιόρτασαν ούτε 6 λεπτά το γκολ της σκατόφατσας αρκεί για να δηλώνω χαρούμενος (και) από την αποψινή συγκομιδή. Αλλά το pop στοιχείο της βραδιάς δεν ήταν ούτε η γκολάρα του Σίλβα πάνω από την επηρμένη μάσκα του Τσεχ, ούτε τα γηρατειά του Κανιθάρες (Σάντι, κάποτε ήσουν ο αγαπημένος μου γκολκίπερ!), ούτε η αξυρισιά του Γκιγκς, το κορδελο-στρινγκάκι του Μεξές ή η ντρίπλα του Καρβάλιο στο 90'. Ήταν, φυσικά, το νέο στατιστικό που μας παρουσίασε η UEFA. Κύριε, τόσα μέτρα έτρεξες στο ματς, δέκα χιλιάδες διακόσια εικοσιπέντε -κι εσύ μάγκα μου μόλις επτάμισι χιλιάδες εξακόσια τριανταδύο.

Για όποιον έχει ποτέ πατήσει πρασινάδα (έστω 6ης γενιάς πλαστικούρι) σε γήπεδο 11x11 ή έχει μια στοιχειώδη επαφή με τις μεγάλες αποστάσεις (δεν είναι ανάγκη να είσαι ο Γκεμπρεσελασιέ -το να έχεις τρέξει μια φορά στον "Γύρο της Αρκίτσας" αρκεί) το νέο στατιστικό της UEFA είναι ένα ωραίο τερτραψήφιο ή πενταψήφιο νούμερο που μπορεί να το συγκρίνει με τις δικές του επιδόσεις και να καταλαβαίνει επιτέλους γιατί κάτι τυπάδες σαν τον Μαντσίνι και τον Ο' Σι πληρώνονται σε εκατομμύρια. Για τους προπονητάδες της ελληνικής TV και της τσιμεντένιας εξέδρας, όμως, το άχρηστο αυτό στατιστικό αναμένεται να αναγορευθεί στη ρομφαία που θα κόψει τα κεφάλια των "περιπατητών", θα κρίνει το μέλλον των "νοσταλγών του στιλ Τσιάρτας" και θα αμφισβητήσει μέχρι και τον ρόλο των τερματοφυλάκων (γιατί να μην τρέχουν κι αυτοί, δηλαδή;).

Κι επειδή το στατιστικό θα το δούμε στα ελληνικά γήπεδα αργότερα κι από τη μέρα που ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εκτός έδρας στο Σάπιον Λινκ, οι λάτρεις του θα επιστρατεύσουν όλη τους την ευρηματικότητα στα λιγοστά ματς που θα δίνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη. Και -αναλόγως του αποτελέσματος- είτε θα εκθειάζουν την "ελληνική πονηριά" που με μηδενικό τρέξιμο πήρε το αποτέλεσμα, είτε θα κατακεραυνώνουν την "ελληνική τεμπελιά" που, αποτυπωμένη στα λιγότερα χιλιόμετρα που έτρεξε η ομάδα, θα την έχει καταδικάσει στην ταπείνωση...

Το "Πο Πο Culture!" ετοίμασε και μια μίνι δημοσκόπηση που θα συμβάλει τα μάλα στο μέλλον του σπορ:





Δεν υπάρχουν σχόλια: