23 Απρ 2007

Ποπ Είδωλα σε τιμή ευκαιρίας (Μήνας Πρώτος)

Έναν ολόκληρο μήνα, 48 συναρπαστικά posts, 3.000 αγωνιώδεις φυλλομετρήσεις μετά, το Πο Πο Culture! παίρνει την πρωτοβουλία να προτείνει την 20η Μαρτίου, την ημερομηνία που πρωτοδημοσιεύτηκε κείμενο εδώ, ως "Παγκόσμια Ημέρα Παπαρολογίας". Ταυτόχρονα, βρίσκεται από τη μία στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το πρώτο (μηνιαίο) Top 5 "ποπ ειδώλων" -όπως αυτά αποθεώθηκαν από τους αναγνώστες του blog (νά 'ναι καλά το google analytics και το statcounter που άντεξαν και ζύγισαν την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά του καθενός)- και από την άλλη να τους ενημερώσει για τον περιορισμό του μέχρι σήμερα μοναδικού συντάκτη του σε ρόλο περιστασιακού σχολιαστή.
Η κίνηση αυτή θεωρείται επιβεβλημένη, έπειτα από την αντίστοιχη υποβάθμιση του μπαρμπα-Μαθιού και στο Alter, όπου η έλευση του Νίκου Χατζηνικολάου άλλαξε τις ισορροπίες όσον αφορά στο ποιος είναι ο πιο μπάρμπας απ' όλους. Οι γενικότερες άλλωστε επίδοσεις του μπαρμπα-Μαθιού, που κατόρθωσε να μείνει εκτός Top 5 ακόμη και στο ίδιο του το blog, δεν ήταν ανάλογες του επιπέδου που προσπάθησε να φτάσει το "Πο Πο Culture!" από την πρώτη ημέρα παρουσίας του στο Internet. Τη θέση του μπαρμπα-Μαθιού αναλαμβάνει ο Homo Ludens, παλιός γνώριμος της παπαρολογικής online κοινότητας (και με μυστηριώδες όνομα για τους μη γνωρίζοντες λατινικά νεόκοπους χρήστες).
Πίσω στα "Ποπ Είδωλα σε Τιμή Ευκαιρίας" για τον Απρίλιο, τα συμπεράσματα είναι σαφή από την πρώτη ματιά: Είστε όλοι ασόβαροι και το μόνο που σας ενδιαφέρει να διαβάζετε είναι ο Λιακόπουλος, ο Νταν Μπράουν και το Ταρατατά. Αναλυτικά, λοιπόν, στις πρώτες 5 θέσεις γι' αυτόν το μήνα βρίσκονται:

5. Ο Σαρμπέλ
Μπορεί στη φωτογραφία (που είναι προϊόν πρόχειρης φωτοσοπιάς του μπαρμπα-Μαθιού, αλλά παρ' όλα αυτά έφτασε να χρησιμοποιηθεί -uncredited φυσικά- μέχρι και από τη Lifo) να φιγουράρει παρέα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ωστόσο το google analytics ήταν σαφές: Κανείς δεν γύρεψε ποτέ κανέναν Βαρθολομαίο -ούτε τον μακαρίτη, του ΙΚΑ- σ' αυτό εδώ το blog.


4. Ο άγνωστος "επαγγελματίας"
Ο αναπάντεχος πρωταγωνιστής του μήνα είναι ο νεαρός με τον αδιευκρίνιστο ακόμη ρόλο στην παραθρησκευτική οργάνωση "Το Κοινό της Ολυμπίκ Λιόν". Η συμβολική του φράση "από τους επαγγελματίες για τον επαγγελματία" έχει στείλει ήδη χιλιάδες ηλικιωμένες κυρίες στον παπά της ενορίας για εξομολόγηση και έχει αναγκάσει τον Πάπα να αναθέσει στους μυστικούς του καρδιναλοπράκτορες να ανακαλύψουν πόσο έχει διεισδύσει η διδασκαλία των Ολυμπικλιονιστών στη χριστιανική κοινότητα.

3. Ο πιτσιρίκος & 2. Ο Νίκος Δήμου
Ίσως οι δύο γνωστότεροι Έλληνες bloggers, των οποίων τα ονόματα χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορα posts μόνο και μόνο για να τραβήξει λίγο παραπάνω traffic προς τα εδώ το "Πο Πο Culture!". Το πείραμα πέτυχε, αποδεικνύοντας πόσο αυτιστική είναι η ελληνική blogόσφαιρα...

1. Η Amy Winehouse
Η εμμονή του μπαρμπα-Μαθιού με το αλκοολικό αυτό τσουλάκι και η σπουδή του να τη διαφημίζει αριστερά και δεξιά σε καυλωμένα blogs και περιοδικά την εκτόξευσαν στην πρώτη θέση του chart γι' αυτό το μήνα. Η έλευση ωστόσο του ξενέρωτου Homo Ludens στο blog αναμένεται να ανατρέψει την τράπουλα και να επιβάλει τα δικά του ειδωλάκια (Αρλέτα, Μαρίζα Κωχ, Αντριάνο Τσελεντάνο) στις σελίδες του τοπικού Μουσικοράματος.

7 σχόλια:

Bonnie είπε...

μπάρμπα ("μπαρμπούτσαλα μωρή ατάλαντη, ψαροντούφεκο!"),

νομίζω πως πας φιρί φιρί να φας μια ξεγυρισμένη καταγγελία γιατί είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ο σαρμπέλ με τέτοιο κωλαράκι, τέτοιο νάζι, τέτοιο μπρίο και τσαχπινία να κατατάσσεται (σωστά το γραψα ωρέ;) πέμπτος και να τον ξεπερνά ο ανώνυμος επαγγελματίας ή όπως αλλιώς τον ονομάζεις. Πόσο μάλλον ο Ν.Δήμου και ο πιτσιρίκος που δεν πρέπει να λένε πολλά από σκηνική παρουσία...

η γκόμενα...χμμμ... άντε καλούτσικη φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

@homo ludens, όχι που δε θα 'γραφες ότι χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία σου στη LiFo. Να' ναι καλά κι αυτή η κοπέλα η Σίσσυ Πασπαρτού που έχει τα μάτια και τ' αυτιά της ανοιχτά. αλήθεια, τον "μαθιό" πότε να τον θάβεις; όχι τίποτα άλλο να βάλω το κόλλυβο να βράσει και να κατεβάσω το κονιάκ απ' τη σερβάντα.

@bonnie, για δώσε περισσότερες λεπτομέρειες για το κωλαράκι του Σαρμπέλ. και πες και πού τις έμαθες. ήσασταν μαζί στα τεθωρακισμένα;;;

Homo Ludens είπε...

@ bonnie: δεν ευθύνομαι εγώ αγάπη μου γι' αυτά τα χάλια. Είναι σαν να κατηγορείς την ALCO ή την MRB που η ΝΔ συνεχίζει να προηγείται με τρεις μονάδες. Εγώ απλώς αποκρυπτογραφώ τα όσα καταγράφουν τα ρομποτάκια του google analytics και όπως είδες, σαν γνήσιος Νικολακόπουλος, σχολιάζω: "Το πείραμα πέτυχε, αποδεικνύοντας πόσο αυτιστική είναι η ελληνική blogόσφαιρα..."
@ Σίσσυ: Το "Πο Πο Culture" σε ευχαριστεί για όλα όσα έκανες για τον κολλητό σου τον μπαρμπα-Μαθιό, αλλά επί Homo Ludens τα καπρίτσια σου και οι δολοπλοκίες σου δεν θα βρουν σύμμαχο. Άσε που μαθαίνω ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άρχισε να διερευνά την εμπλοκή και της δικής σου ΑΕΔΕ στο σκάνδαλο με τα ομόλογα και σύντομα θα σε κλαίμε παρέα μαζί με τον μπαρμπα-Μαθιό.
(ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ HOMO LUDENS! ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ -ΜΑΧΗΤΙΚΗ- ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ "ΠΟ ΠΟ CULTURE")

Ανώνυμος είπε...

http://www.egotastic.com/entertainment/celebrities/amy-winehouse/amy-winehouses-bra-gets-the-mail-002389

Περαστικά!
ΝΚΦ

Homo Ludens είπε...

Έχει χάσει πολλά κιλά όμως, ε ΝΚΦ;

Homo Ludens είπε...

Επίσης, βλέπω ΝΚΦ ότι διαβάζεις όλα τα εκπαιδευτικά sites...

Ανώνυμος είπε...

Τα κιλά προσέχεις; Όχι το καμένο βλέμμα "your toast(ed brain) is ready";
Όσο για το Egotastic αποτελεί την αμαρτωλή μου απόλαυση...
ΝΚΦ