17 Δεκ 2013

Ανθρωπότυποι της Blogovision 2013


Stereotyping people από αυτό που θα ψηφίσουν στο Νο.1 στη φετινή Blogovision. Μια απόλαυση που έγινε θεσμός.

Arcade Fire
Θλιβεροί τζογαδόροι απ’ αυτούς που παίζουν Χρηματιστήριο και αγοράζουν χαρτιά που τους προτείνουν παπαγαλάκια ή που στο Πάμε Στοίχημα ποντάρουν ολόκληρα χιλιάρικα σ’ αυτόν που δίνει απόδοση 1,05. Στην Blogovision του 2010 ψήφισαν National γιατί αυτοί είχαν νικήσει το 2007. Σήμερα ψηφίζουν Arcade Fire γιατί ήταν αυτοί που νίκησαν τους National το 2010. Το 2016 θα ψηφίσουν Arctic Monkeys.

Vampire Weekend
Χαρωπά κορίτσια που είναι αγόρια που τους αρέσουν τα αγόρια να είναι κορίτσια που το κάνουν με αγόρια σαν να ήταν κορίτσια που το κάνουν με κορίτσια σαν να ήταν αγόρια και που εκείνο το ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη είναι το σημείο αναφοράς ολόκληρης της χρονιάς που είναι το σημείο αναφοράς των νιάτων τους που είναι το σημείο αναφοράς της ζωής τους και που θα ήθελαν να είναι το σημείο αναφοράς και όλων γύρω τους, που όμως το σημείο αναφοράς τους είναι τα οπίσθια του/της κολλητού/κολλητής τους.

Nick Cave & The Bad Seeds
Κουρασμένες γραφίστριες που έβγαζαν καλά λεφτά όταν ο Κωστόπουλος και ο Λυμπέρης ήταν ακόμη ευυπόληπτοι επιχειρηματίες και που σήμερα σχεδιάζουν καταλόγους για delivery και φτιάχνουν cover images για τις Facebook pages των φίλων τους των fashion bloggers.

Arctic Monkeys
Οι fashion bloggers που λέγαμε παραπάνω.

The National
Ο Druzhok, o Zolotisty, o Sultan, o Tygan, η Zhuchka και ο Boy. Όχι ο μουσικός – σκηνοθέτης. Τα έξι σκυλιά του Παβλώφ που χρησιμοποιήθηκαν στο περίφημο πείραμα και κάποιοι φίλοι τους.

Daft Punk
Κορίτσια νοτίων προαστίων που έχουν για πρότυπο την Kate Upton, DJs δυτικών προαστίων που «μιξάρουν στα decks» μαγαζιών με ονόματα όπως «Κολαστήριο» και «You Porn», μαμάδες βορείων προαστίων που πολύ λατρεύουν τον όρο MILF και –μη μπορώντας να τον υιοθετήσουν δημοσίως– φροντίζουν απλά να έχουν πάντα ανοιχτό το chat του Facebook στο iPhone τους.

Pan Pan
Φανατικοί followers του @postnoise στο Twitter.

Savages
Ημικομπλεξικοί hipsters που προσπαθούν ακόμη να ολοκληρώσουν τη μετάβαση από τη Lifo στο Popaganda χωρίς αυτή να περάσει απαρατήρητη. Όταν δεν διαβάζουν/γράφουν/φωτογραφίζονται/φωτογραφίζουν για free press, μηχανεύονται τρόπους για να καβατζώσουν κανα κατοστάρικο παραπάνω από το μηνιαίο επίδομα που τους καταθέτει ο μπαμπάς τους, ο οποίος –παρεμπιπτόντως– ψηφίζει κι αυτός στη φετινή Blogovision.

Kanye West
Σαλεμένοι από τα ναρκωτικά και το πολύ junk food λάτρεις των b-movies και των ιαπωνικών manga, που κοιμούνται το πολύ δυόμισι ώρες τις καθημερινές και απασχολούνται στο αθάνατο ελληνικό Δημόσιο.

David Bowie
Γονείς hipsters (βλ. παραπάνω, στο λήμμα “Savages”), ξεχασμένοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που επιμένουν να σχολιάζουν τις επιδόσεις της ομάδας τους στα social media ή ιδιοκτήρες μπαρ, καφέ, σουβλατζίδικου, λουκουματζίδικου, μπεργκεράδικου στο ιστορικό κέντρο της πόλης που θεωρούν ότι η Blogovision είναι μια καλή ευκαιρία για να προσελκύσουν πελατεία.

(Γράφτηκε για τo Jumping Fish)

Δεν υπάρχουν σχόλια: